Teemana oli tänään rata, vaikka melkein taisi mennä osittain jopa rääkin puolelle, sillä pituutta radalla oli 28 estettä. Väliin mahtui yllätyksiä niin hyvässä kuin pahasssakin. Paikalla oli tällä kertaa kaikki eli Outi ja Olli, Esa ja Krum, Laura ja Isla, Soile ja Loru, Lea ja Ama sekä Anu ja Nipsu ja kouluttajana Liisa. Rata oli saanut inspiraationsa parista Lotta Vuorelan radasta.

Tamsk%20valmennusryhm%C3%A4%2020.3.2013-

Kuvasta poiketen musta putki oli vieläkin tiukemmin Z:na. 2 esteen kaikki ohjasivat seinää lähempänä olevan siivekkeen kautta, jolloin koiran linja 3 putkeen oli suora jo hypyltä lähtien. 3 putki vaati kuitenkin pienen varmistuksen/törkkäyksen, sillä jos ohjaaja liikkui liian innokkasti jo eteenpäin, jäi koiralta putki bongaamatta. 4 putkeen ohjauksen jälkeen monella ohjaajalla oli suuri hämmästys, kun nopeillakin koirilla kesti ja kesti siellä putkessa. 5:lle ehti siis paremmin kuin hyvin vaikka ottamaan koiran vastaan ja välissä ehti käydä vaikka kahvilla.

6 hyppy ja 7 putki-kombinaatio vaati tarkkaa ohjausta, etekin jos se ohjattiin putken puolelta, sillä muuten 24 putken pää oli enemmän kuin tyrkyllä. Varmisteluvaihtoehtoa, eli kierrättämistä oikean puoleisen siivekkeen kautta, ei kukaan kuitenkaan valinnut, vaan kaikki saivat lopulta ohjattua koiran oikeaan päähän putkea.

11 putkelle tuli alkuun turhankin hätäisiä ohjauksia, vaikka jo aiemmin oli tullut todettua että musta Z putki on koiralle kuin koiralle piiiiiitkä. Pätkä 11 putkelta 16 putkelle olikin sitten ehkä radan haastavin kohta. Kaikki alkaa oikean rytmityksen löytymisestä 12 hypylle. Ja todellinen haaste on saada koira hyppäämään 14 hyppy suoraan kohti 15 hyppyä, mikä vaatii koiralle loivan S-kirjaimen muotoista linjausta 13 muurin ja 14 hypyyn väliin. Koirasta riippuen homma saatiin toimimaan esim. valssi-persjättö yhdistelmällä tai puolivalssilla putken puolella. Valssi-takaaleikkauskin oli ihan mahdollinen ja jos ei mikään muu onnistunut, niin sitten valssi 13-14 väliin ja toinen 15 hypylle niin, että koira kietää putken puoleisen siivekkeen kautta. 

Rataantutustumisessa oli muutamia epäilyjä ohjaajan ehtimisestä ohjaamaan koiraa 18 hypyn takaakiertoon, mutta musta Z putki oli taas armollinen ja mahdollisti oikeastaan ihan mitä vaan. Outi jopa ehti vastaanottamaan Ollin 17 putken loppupäästä ja kierrättämään siitä koiran putken puoleisen siivekkeen kautta, vaikka Olli on tunnetusti salamaakin nopeampi.

Viimeiset pohdinnat aiheutti koiran vienti 24 putkesta 25 hypylle ja vienti kepeiltä viimeiseen putkeen, sillä molemmissa oli taas väärä hyppy tyrkyllä ellei ohjaaja sijoittunut tai liikkunut oikein.