Keskiviikkona treenattiin rataa. Paikalla olivat Laura ja Isla, Lea ja Ama, Samu ja Taru, Liisa ja Sumu, Outi ja Olli, sekä kuolutusvuorossa Anu R.

Ratatreenin teemana oli SM-tuomari Tuomo Pajari, jonka radoille ainakin täällä suunnalla harvemmin pääsee. Pikaisella googletuksella löytyi vain muutama ratapiirros, joiden perusteella ei kovin syväluotaavaa analyysia saanut tehtyä ;) Vauhdikkaita hyppyepäsuoria näkyi kuitenkin olevan joka radalla, joten niitä ympättiin tähänkin treeniin. Ensimmäinen rata oli lähes suoraan (vain yksi kohta muutettuna) Pajarin hyppyrata kisoista, toinen sitten sovellus samalla pohjalla.

Kummallakin radalla tehtiin ensin kisamainen kierros, josta nollasta oli luvassa suklaata (vrt. SM-kisoissa paikka finaaliin). Hyviä yrityksiä nähtiin, mutta ainoan suklaan lunastivat Outi ja Olli ensimmäisellä radalla.

Harjoituskierroksella treenattiin vaikeita kohtia, joita ykkösradalla oli lähinnä kuvio 4-10. Hienoja suorituksia saatiin aikaiseksi! Kaikki ottivat etäisyyttä kepeillä ja tekivät valssin 5-6-väliin sekä takaakiertovalssin hypylle 6. Jatkoon kokeiltiin leikkausta tai persjättöä 7-8- sekä 9-10-väleihin. Yllättävän toimiva oli yhdistelmä leikkaus kasille ja persjättö pituuden jälkeen. Ei ihan heti uskoisi, että leikkauksen jälkeen ehtii persjättöön seuraavalle esteelle! :)

Putken 12 ohjaus onnistui myös molemmilta puolilta, ellei sitten kepit suoran putken jälkeen vetäneet koiraa liikaa.

2013_05_29_valkku_a-normal.jpg

Toisella radalla toisille haastavin kohta oli alkuepäsuora, toisille hyppy 12 suoran putken jälkeen. Harjoituskierroksella näihinkin löydettiin toimivia vaihtoehtoja. Alkusuoralla suurin osa teki jo harjoitellun leikkauksen 4-5-väliin, paitsi Outi, joka kipaisi ketterästi Ollin edelle persjättöön. Koiran saamiseksi suorasta putkelta hypylle 12 (vastaanottaen hypyn takaa) olennaisinta oli kunnon putkijarru ja rintamasuunnan kääntäminen koiraa kohti sen tullessa putkesta. Muuten ohjaajan liike vei koiran ohi hypystä. Ama taisi olla ainoa, joka tuli tähän helposti ilman putkijarrua tai voimakasta ohjausta. Tarulle kohta oli vaikein, sen kanssa varmin vaihtoehto oli juosta putkensuun kautta. Onneksi Samulla on nopeat jalat ;)

Jos radasta tähän asti selvisi, "helpossa" lopussa saattoi tulla vielä ylläri ja koira ajautua viimeisestä hypystä ohi. Hypyllä 19 piti myös kääntää koiraa!

2013_05_29_valkku_b-normal.jpg

-Anu R.