Teemana siis tekniikka, koutsina Tommi. Paikalla oli torstain ryhmäläisistä kaikki muut paitsi Reetta&Taika. Ajattelin aluksi, kun teemana oli tekniikka, että ohjaustekniikkaa varmaan, miten minä sitä osaan opettaa, mitä osa-aluetta, en muista ohjauksien nimiä, saati kun en osaa ohjatakaan... perinteisestihän saan kehuja siitä, että kuinka hienosti koirani kulkee tuollakin ohjauksella. No siitäpä sitten tuli mieleen, että ehkä jotain olen tehnyt oikeinkin, eli osannut opettaa koirat kulkemaan into piukkana oikeillle esteille hieman huonommallakin ohjauksella. Sitten mietin myös mitä Mouwen puhui syksyllä. Että suomalaiset koirat osaa tehdä ohjaajan kanssa tosi tiukkoja käännöksiä ja teknisesti tosi taitavia, mutta antaas katsoo kun tulee haastavia esteiden erotteluja, siinä ollaan ihan kuutamolla ja siksi niin moni hylkääntyy hänen radoillaan. Siitäpä sitten ajatus  kasvoi, että otetaan tekniikan teemaksi erilaiset esteiden erottelut, suomeksi sanottuna siis ansat. Jokainen saa sitten ohjata ne miten parhaaksi näkee. Mukaan ei otettu puomi/putki tai A/putki-erottelua, eli putki kontaktin alla koska se on ihan oma haaransa sitten, keskityttiin muullaisiin haasteisiin. Suunnittelin samallle pohjalle 3 eri lyhyttä pätkää mitä piti tehdä. Kuten vähän arvelinkin, kolmosta ei enää ehditty, se muutama minuutti mitä 2 ekan harjoituksen jälkeen jäi (noin 2 minuuttia / koirakko) otettiin harjoituksen 2 kiperiä kohtia vielä uudestaan. Harjoitus 3 jäi siis kotitehtäväksi.

Kaikissa harjoituksissa esteiden paikat ei ihan vastaa sitä mihin ne tuolla käytännön tilanteessa päätyi, mutta eiköhän noissa sitä ideaa saa kuitenkin.

Ekaksi harjoitus 1, oli aika lämmittelyä. Kenelläkään ei juuri suuria ongelmia ollut. Esim putki/A, ei mitään ongelmia. Kiri taisi olla ainoa jolle 5 hyppy ei löytynytkään ekalla kerralla kun sielä oli nuo kepit ja putki. A:n jälkeinen tilannekaan ei tuottanut mitään vaikeuksia, ei edes Nipsulle joka juoksi A.n kontaktin, muilla olikin pysäytyskontaktit.

tekniikka1-normal.jpg

Sitten siirryttiin harjoitukseen 2, joka, kuten oli ennakoitavissakin, osottautui melkoisen paljon haastavammaksi.  Lähinnä siis vaikeuksia tuotti tuo kepeille meno. Tai ei edes sekään välttämättä muuten, mutta kun piti päästä keppien toiselle puolelle. Yritettiin leieröidä, juosta näyttämään nenästä näyttäen eka väli, eleettömästi vain lähettää kepeille jne. Treenin yksi tarkoituskin oli oppia tuntemaan koiransa, miten se toimii. Mikä on paras ohjaus tällaiseen tilanteeseen? Osaako todellakin hakea itsenäisesti kepit vaikka tyrkyllä on hyppyä ja putkea just kepiien aloituksessa? En tätä treeniä kovin monellle ryhmälle olisi tehnytkään, mutta kun valkkuryhmässä ollaan niin osaavia, niin treeni oli juuri paseli tänne. Toivottavasti kaikki oppivat tuntemaan koiraansa nyt paremmin, uskon itse ainakin niin. Esimerkikisi Nipsu haki kepit parhaiten kun ohjaaja vain jäi taakse liikkumatta ja käskytti kepielle, Ongelma oli että tällä tavoin jäi aika jälkeen. Vähän sama Lorulla. Amalla toimi valssi ennen keppejä ja takaaleikkaus kepeillä. Siinä, kuten kaikilla keppien takaaleikauksessa, kun sitä kokeiltiin, ajoitus oli tärkeää. Koiran piti päästä hyvään pujotttelurytmiin ennenkuin ohjaaja siirtyi takaa toiselle puolelle keppejä. Tämä erityisesti myös Hallalla. Maisa tuli Paulalla nin hyvin käteen kiinni, että onnistui myös vienti ohjaaja hypyn edestä kepeille. Sitä vastoin hypyn leieröinti oli huomatavasti vaikeampaa.

Radan lopusa osalle tuotti vaikeuksia myös putki/pussi erottelu, Lorulla toimi hyvin hypyllä 8 takaa leikkaus, niin ei karannut pussiin.

tekniikka2-normal.jpg

Lopuksi harjoitustehtäväksi jäi tämä harjoitus 3. Tässä eka "miinan paikka" on mennä putkeen hyvin läheltä hyppyä.  Seuraavaksi hyppy 8 väärin päin kun pitää irrota putkeen, ja putkesta heti kepit koiran nenän edessä, kun pitää palata 8 hypylle. Ysiltä voi myös helposti karata A:lle varsinkin, jos on hyvin kontaktiesteenhakuinen koira. Iloisia treenejä myös tähän kotitehtävään!

tekniikka3-normal.jpg

Omasta puolestani oli tosi kiva välillä kouluttaa myös tekniikkaa, eli kinkkisiä mutta lyhyempiä pätkiä, toivottavasti valkkuryhmäläisetkin tykkäsivät.

- TRa