Perjantain treeneissä teemana oli rääkki, paikalla olivat Mappe&Nasu, Tommi&Satiainen, Johanna&Lordi, Saara&Viggo, Anu&Tuittu ja kouluttajana Päivi.

Ideana oli saada tällä porukalla tehtyä vähintään kaksi nollatulosta radalla siten, että jokaisella oli vain yksi yritys. Palkinnoksi oli tarjolla Nellin SERT-kakkua, mutta vain jos ne kaksi nollatulosta saadaan aikaiseksi. Osallistujat saivat itse päättää lähtöjärjestyksen. Rataantutustumisaika oli 10 minuuttia, mutta vain yksi kerrallaan sai olla tutustumassa muiden odotellessa sivummalla. Melkein kaikki ehtivät käydä radan läpi kaksi kertaa, valitettavasti aika loppui ikävästi kesken Anun kohdalla.

Ensimmäisenä radalle lähti Mappe&Nasu, mutta valitettavasti hylly tuli. Seuraavana jännitettiin Tommin ja Satiksen suoritusta, joka menikin hienosti ja ensimmäinen (kanki)nolla saatiin kasaan. Lordilla tippui rimat oikein urakalla ja Viggokin hyllytti, joten viimeisenä lähteneillä Anulla ja Tuitulla oli mukavasti paineita saada se toinen nolla tehtyä. Paineet kestettiin hienosti ja taidolla tuli sieltä se toinen nolla, vaikka Tuittu oli viittä vaille väärässä putkenpäässä 13. esteellä. Hienosti pelastettu!

Mustat koirat siis pelasti tilanteen tällä kertaa ja koko joukkue palkittiin kakulla. Lopuksi hinkattiin rataa vielä muutamaan kertaan ja kokeiltiin eri ohjausvaihtoehtoja erityisesti esteille 10, 11 ja 12.

Rata oli medien joukkuehyppyrata viime vuoden MM-kisoista, joka oli Manuel Alffin käsialaa. Lopusta tosin otettiin pituus pois, kun se ei mahtunut ja muutenkin tallin pienuudesta johtuen estevälejä joutui vähän rukkaamaan ja okseri oli normaali hyppy. Ratapiirros löytyy tuolta alimmaisena http://tango-109.srv.hosting.fi/wordpress/wp-content/uploads/2010/01/AgilityMM09_ratapiirrokset.pdf 

Päivi