Treeneissä mukana Maiju & Elli, Anu P. & Itu, Nina & Sili, Soile & Tinka sekä toisesta ryhmästä vierailijoina Tommi & Satiainen.

Radan suunnittelussa olin ajatellut ympätä samaan rataan sekä tarkkaa läheltä ohjausta että lähetyksiä ja etäältä ohjaamista vaativia kohtia. Tarkkaa ohjausta vaadittiin välistävedoissa ja ennen puomia olleen hypyn sujuvassa suorittamisessa mahdollisimman pienellä kaarteella. Itsenäisyyttä treenattiin kontaktien suorittamisessa, pimeän putkikulman hakemisessa sekä poikittaisen puomin takana olleen keinun kauko-ohjauksessa.

Rata paljasti koirien (ja ohjaajien) heikkouksia ja vahvuuksia. Moni ohjaaja mm. totesi kontaktien varman, itsenäisen suorittamisen, etenkin A-esteellä, olevan vielä työn alla. On tietysti koirakoita, joille hyvin harvoin tulee tarvettakaan ohjata kontakteja kauempaa, mutta saattaa siitä saada joskus ihan mukavan edun radan jatkoa ajatellen ja vähintäänkin se tuo luottamusta ohjaajalle kun tuntee hallitsevansa koiran menoa tarvittaessa kauempaakin.

Muutama huomio koirakoista: Maiju & Elli: todella hienoa ja nopeaa ohjausta välistävedoissa ja lähiohjauksessa, A-esteellä vaatii ohjauksen melko läheltä, Anu P. & Itu: Itu ei tällä kertaa päästänyt Anua helpolla, kaipuu kontakteille oli kova; vaadittiin kunnon "asenneohjausta" ja samalla koiran kannustamista, hyvin taisteltu!, Nina & Sili: kontaktit työn alla, Sili tuntuu hieman varovaiselta välillä kysellen ohjaajalta minne mennään, välillä tehden suunnasta omia päätelmiä Hymy. Pätkittäin hyvä, Ninalle lisää asennetta ohjaukseen (seuraavat rääkkitreenit on Nina sua ajatellen; et pääse luovuttamaan vaikka tulis virhe, hih!), Soile & Tinka: sujuvaa, ehjää ohjausta. Olisi kiva olla koirana Soilen ohjauksessa Kieli ulkona. Tinka hyppää hyvin. Tommi & Satiainen: ei voi väittää, että asennetta puuttuisi! Välillä ohjaaja voisi jopa passivoitua koiran hoitaessa höyryämisen. Aina niin kadehdittavat käännökset ilman suurta ohjauskikkailua. Satiainen irtoaa nykyään jo melko mukavasti.

Lopuksi kritiikkiä itselleni treenien pidosta: koutsina toimiminen on minulle siis vielä hyvin uusi asia ja selvästi kaipaan harjoitusta. Vaikka meitä oli paikalla melko vähän (tuudittauduin liiaksi tähän...), loppui aika kesken. Täytyy oppia ihan ensimmäiseksi rytmittämään treenit! Itselleni jäi vähän "pliisu" olo, mutta tiedostan kyllä vajavaisuuteni ja koitan kehittyä. Monipuoliseen ratasuunnitelmaan olin sentään melko tyytyväinen. Jos vielä saisin jossakin ratapiirrokseni skannattua ja tänne näkyviin... Yritetään...

-Sarkku

PS. Muutama päivä meni, mutta tässä nyt myös komia ratapiirros nähtävillä. (Este 1/24 ei käytössä, este nro 23 oli myös nro 1...)

1267048681_img-d41d8cd98f00b204e9800998e