Ajattelin piinata taistelutovereitani EO-henkisillä rataräpellyksillä, kun ei tarvinnut itse olla koiran kanssa kokeilemassa. Heti kättelyssä alkuperäinen ratasuunnitelma joutui muutosten kouriin, kun ihanan luksus Demarikaan ei riittänyt metreiltään meidän tarpeisiin. Pienen fiksailun jälkeen kasassa oli sangen kinkkinen ja paikoin ahdaskin rata, joka meni enemmän ja vähemmän hyvin itse kultakin. Haasteen edessä olivat Anu&Nipsu, Tommi&Satiainen, Mappe&Raita, Miia&Wäinö ja Kati&Into.

Ensimmäinen kierros tehtiin kisanomainen ilman hinkkausta. Päätin lisätä jännitystä hitusen kuvaamalla jokaisen ensimmäisen radan. (Ne ken tahtoo nähdä ratansa ja sallivat niiden julkaisun, ystävällisesti let me know.) Talvisesta säästä, ikävästä radasta tai kuun kierrosta johtuen ensimmäisen rundin valtasi kummallinen epätoivon ilmapiiri. Nipsu ja Anu aloittivat ja Nipsu oli sitä mieltä, että yhteenkään putkeen en irtoa. Keinun jälkeinen elämä oli luonnonvoimien sanelema pieni mahdottomuus, koska Nipsu sutjakkana atleettina on niin köykänen, ettei 2on-2off ollut mahdollista keinulla ilman, että keinu lähtee nousemaan takajalkojen alta. Siispä irtoaminen ja kerkeäminen putken jälkeiseen työntöön hypylle 9. oli sula mahdottomuus. Seuraaville tuo samainen kohta koitui kohtaloksi enemmän tai vähemmän myöhästymällä hypyltä 9. EO:n maxien finaalissa samanoloinen kohta suoritettiinkin onnistuneesti itsenäisellä keinulla ja leieröimällä puomi. Kati ja Into selviytyivät poikkeuksellisesti heti ensimmäisellä kerralla ajoissa hypylle 9., mutta sen jälkeen parivaljakko joutui vähän neuvottelemaan siitä, onko OK valua ohjaajan selän taakse vai ei.

Toisella kierroksella oli selvästi enemmän tsemppiä ja kylmän kankeus oli saatu juostua pois, jolloin menokin oli sen mukaista. Anun ja Nipsun kanssa kellotettiin 1.-3. kohtaa, koska Nipsu valui takaakierrossa jostain syystä kun Anu lähti vetämään puomille. Niistolla aika oli 3,06s ja twistillä 3,02s, joten ero oli todella marginaalinen ja saattaa johtua ihan kellotusvirheestäkin. Mutta tulipahan testattua! Keinulla jeesasin pitämällä keinua maassa laskeutumisen jälkeen, jotta Nipsu pystyi jäämään 2on-2offiin. Myös loppuputken jälkeen katsottiin takaaleikkaukselle vaihtoehtoja, koska Nipsu tiputti pari kertaa riman kun katsoi Anua hypyn aikana.
Tommin ja Satiaisen kanssa treenattiin keinulle irtoamista, jotta Tommi pääsi leieröimään puomin. Lelupalkalla toimi oikein mainiosta ja varmasti Satiaiselle hyvä käyttää jatkossakin irtoamisissa lelumagneettia.
Mappen ja Raidan kanssa otettiin hyviä keinusuorituksia, koska este on sen verran uusi vielä Raidalle, että perustreeni oli hyödyllistä. Raita on kyllä sellanen mulkero, että kääntyy vaikka postimerkin päällä. Sen vuoksi ahtaat pyöritykset eivät tuottaneetkaan suuremmin ongelmia.
Wäinölle tehtiin myös keinulle irtoamista lelupalkalla, joka toimi oikein hyvin. Äijä tuli niin tomerana keinulle, vaikka Miia oli puomin toisella puolella.
Kati ja Into päättivät kierroksen aika kylmän viileällä nollalla. Hatunnosto heille!

Lopuksi aikaa oli sen verran, että kerettiin käydä ripeästi läpi vielä b-ratakin, joka oli haastava alultaan ahtaan sommittelunsa ja tiukkojen käännöstensä vuoksi. Töitä tehtiin myös keinun tilalle tuodun pussin kanssa, jolle kaikki yrittivät heittää hoittaa puomin toiselta puoleta. Lelupalkalla sekin saatiin onnistumaan. Raita ja Into olivat niin pussivetoisia, että menivät ongelmitta leieröinnillä ilman avustajaa.

Ensi viikkoon!

Laura