Elina Jänesniemen tekniikkarata. Kiitos radasta, suoritusohjeista  ja tekniikkapuinnista Heidille (ratapiirros Jari Lukkarinen)!
Paikalla olivat: Nora ja Aida, Päivikki ja Rocky, Päivi ja Minni sekä Johanna ja Lordi. Kouluttajana toimi Saara.

Teimme rataa kahdessa osassa. Ensin puoleenväliin hypylle 15, jonka jälkeen toisessa osiossa loppupätkä ja lopulta koko rata. Aluksi pohdimme hieaman Elinan kertomaa ja koitimme saada vinkit myös täytäntöön radalla:

- Koira seuraa liikettä. Liikkeen jälkeen tulevat pää, jalat, kädet ja lopulta ääni, tässä järjestyksessä.
- Rytminmuutos ennakoivassa valssissa
- Puolivalssien korvaaminen päällejuoksuilla
- Valssin aloituksessa rintamasuunta koiran ponnistuskohtaan
- Ohjauksen loppuun asti vieminen
- Heitoissa ohjaajan liikkuminen jo vastakkaiseen suuntaan

Radalla harjoittelimme flippejä tiukkojen kurvien saamiseksi ja ansojen välttämiseksi. Flipit tulivat kohtiin 21 ja 25. Lähes kaikki koirat suoriutuivat flipeistä loistavasti, ainoastaan Rocky, kuuliaisena poikana, kääntyi hypyn 21 kohdalla flipin suuntaisesti. Palkkauksella toiselle puolelle R sai juonesta kiinni hyvin nopeasti. Flipissä ohjaajn rotaatioliike on niin voimakas, että pelko selän takaa ansoille sinkoilevasta koirasta on turhaa. Päinvastoin: flippi voi pelastaa pahan tilanteen. Opettelua ohjaus tietenkin vaatii, mutta palkitsee kyllä osaajansa.
 

Heidin kirjoittama ratasuunnitelma (mustalla omat muutokset tai huomiot):

Tehokas keilaus takaakierrolle 2 ja vauhdilla valssiin siivekkeiden väliin, takaakierroilla ja päällejuoksuilla 5-7, kasille ajoissa valmis valssi (valssi tarpeeksi pitkälle, että linja putkeen oikea), keilaus putkeen 11, ennakoiva valssi sylivekillä hypylle 12 (kokeilimme myös rytminmuutosta ja suhinaa sekä ihmisnuolta), vekki 13 (kokeilimme myös flippiä ja jaakotusta putken poissulkemiseksi), valssi 14, ennakoiva valssi 15, vekki 16, ennakoiva valssi 18, takaakierto ja päällejuoksu 19, niisto 20, heitto 21, flippi hommeli 22 (flippi 21 heiton jälkeen, persjättö flipin jälkeen, ennen putkea), vekki 24, flippi 25, kepeillä liike kohti keppiä 2, ennakoivia valsseja loppuhun.


Koirakkokohtaisesti
(ohjaajat voivat lisätä mikä meni hyvin ja missä kaipaavat harjoitusta, sekä palautetta harjoituksesta):

Nora ja Aida:
Aidassa oli hyvin vauhtia ja Nora sai vireen aina uudestaan nostettua. Kaarteiden leviämisen paikoin laitettiin lääkkeksi vastakkaista kättä ja Noran tulisi olla varovainen etteivät kädet leviä sivuille liikaa. Kädet kasaan lähelle vartaloa. Lisäksi suhinaa, ihminuolta tai rytminmuutosta olisi hyvä harjoitella pienten hyppyjen saamiseksi, tosin kyse on enemmän hinkkauksesta. Putkesta hakeminen nopeuttaa jatkoa Aidan kohdalla ja flippejä Aida luki taitavasti oikeaan suuntaan kääntyen. Liikkeellelähtö on Noralla toisinaan hieman hidasta ja ylipäänsä Nora voisi keskittyä liikkeen voimaan käsien sijaan. Pitkiä puhtaita ratapätkiä ja lopussa myös kuulemma vahinkojakotus :)

Päivikki ja Rocky
Puhdasta menoa, vain muutamia hamoja. Asennetta kontakteihin, niin onnistuvat, lepsuilulla tulee läpi. Putkesta pois nenästä vetämällä ja Aidan tavoin Rocky saadaan liikkumaan tiukemmin kurveissa vastaisella kädellä. Flippi nro 1 onnistui palkkauksilla, eli Rocky saa flipistä kotiläksyn. Helpompi flippikohta onnistui hienosti. Erinomaiset persjätöt, myös hypyn 14 jälkeen. Rocky suoristaa itsensä persjättöihin erinomaisesti = lukee niitä hyvin. Pohdi kontakteja, mitä tahdot niiltä?

Päivi ja Minni
Innokasta, ja kesästä parantunut ohjaajahakuisuus. Myös irtoamista osataan, mutta siihen kannattaa panostaa. Kaarrokset pienet ja sievät ja Päivi ehtii hyvin alta pois valsseissa. Vauhti erittäin hyvä. Liikkeellelähdöt nopeammiksi. Niistossa saisi koiralta  vaatia enemmän samoin kontakteilla, jotka ovat aika riskirajalla. Pohdi kontakteja, mitä tahdot niiltä?

Johanna ja Lordi
Upeita ehjiä pätkiä, mutta vauhti huimaa sen verran päätä että hallintaan olisi hyvä kiinnittää huomiota. Lordin lähestymiskulmat ovat hallinnan puutteen vuoksi välillä niin hurjia että hyppytekniikka kärsii ja rimoja tulee alas. Pidätteitä hypyille ja ryysimistä kuriin (esim. päällejuoksut: ohjaajan paketin pysyttävä kasassa). Takanaleikkaukset toimivat, mutta ansojen kohdalle Lordinkin on hyvä oppia esim. flippi ja tiukan jatkon kannalta persjättö. Hyvin luonnostaan nämä Lordilta tulivatkin muutaman kerran jälkeen. Johannan heilurikädet häiritsevät pienestä ohjautuvaa Lordia aikalailla, eli huomio käsiin. Kontaktit ovat parantuneet.


Saara