Keskiviikkolaisista paikalla olivat Pekka & Spot, Tommi & Satiainen, Laura &  Isla, Miia & Wäinö ja Anu & Nipsu. Teemana oli vauhti ja rata sen mukaisesti aika helppo ja virtaava (ratapiirustusta ei ole, se ruutupaperille tuherrettu versiokin kun jäi työpaikalle...).

Ensin tehtiin siis rataa, jossa eniten harmia aiheutti kaksi takaakiertoa. Siinä saatiin rimoja alas ja koiria hyppäämään väärään suuntaan. Sen sijaan neljän hypyn alku- ja loppusuorat sujuivat hienosti kaikilta. Kaikkiaan ratasuoritukset olivat hyviä ja teeman mukaisesti vauhdikkaita.

Erikseen tehtiin sitten irtoamisharjoitusta, jossa yritettiin saada koira irtoamaan alun hyppysuoralle ja sen päässä olevaan putkeen itsenäisesti. Team Bordercollieille (Spot ja Isla) tämä oli pala kakkua, Team Kootut teokset (Satiainen, Wäinö ja Nipsu) kohtasi tässä vähän enemmän haasteita. Bordercolliet olivat selvästi enemmän esteorientoituneita, muiden fokus oli taas enemmän ohjaajassa, joka luonnollisesti vaikeutti suoritusta.

Kepeillekin haettiin vähän vauhtia. Tehtiin pientä pätkää, jossa oli hyppy, kepit, mutkaputki, kepit ja hyppy. Tässä testailtiin erilaisia tapoja viedä koira kepeille ja kepeillä ja katsottiin, että oliko niissä ajallisesti isoja eroja. Nipsulla taisi tässä olla nopein aika, mutta kaikki olivat aikalailla sekunnin sisällä. Islan ajasta saatiin sekunti pois tiukalla kannustuksella, muiden ajat taisivat olla vähän tasaisempia ohjaustavasta huolimatta, mutta eroja toki sielläkin saatiin.

Koska tämänkin jälkeen aikaa vielä oli, saivat halukkaat yrittää sitä alun rataa uudelleen. Spot, Satiainen ja Nipsu ohjaajineen käyttivät tilaisuuden hyväkseen.

Jee, saatiin ratapiirroskin. Kiitos Laura!


Alkusuora saisi ehkä olla inansa ylempänä, sillä hyppy nro 2 oli oikeasti myös nro 16.

Kati