Tänään rääkättiin siis ohjaajien muistia:) Allekirjoittaneella on itsellä ongelmia muistaa ratoja ja olen joutunut harjoittelemaan eri muistitekniikoita. Tänään kokeiltiin yhtä niistä 31 esteen hyppyradalla. Rata oli siis ylipitkä ja sisälsi esteitä, joita suoritettiin monta kertaa eli ei ihan helppo muistaa. Ohjaajat pääsivät rauhassa ensin  tutustumaan rataan. Kun rata oli painettu mieleen ohjauskuvioineen kokoonnuimme jälleen ja paljastin pitäväni kuulustelut ennen radalle pääsyä. Eli  jokainen ohjaaja joutui selostamaan radan kulun ohjauksineen mulle. Selostuksessa ei saanut tulla taukoja tai muita "blackoutteja" tai joutui muistelemaan ja harjoittelemaan rataa uudestaan.  Tätä muistitekniikkaa voi käyttää rataantutustumisen jälkeen käymällä koko radan sujuvasti mielessään tai selostaen läpi. Itse pidän myös silmät kiinni rataa miettiessäni. Jos tulee muistikatkoja tietää, että joutuu sen kohdan harjoittelmaan uudestaan paremmin,koska usein on niin, että muuten se sama unohdus tapahtuu myös  itse siellä radalla.

Treenaamassa olivat Tommi ja Satiainen, Pekka ja Spot sekä Laura ja Isla. Kaikki selviytyivät "kuulusteluista" hyvin ja pääsivät jatkamaan koiran kanssa radalle. Itse radalla tuli ensimmäisellä kerralla muutamia ohjaajan unohduksia, mutta toisella kerralla se sujui kaikilla jo hienosti! Toisella yrittämällä sai myös vapaaaehtoisesti rääkätä muistiaan lisää ja vaihtaa radalle eri ohjaukset. Tästä papukaijamerkki Pekalle, jonka muisti riitti suorittamaan radan vaihdetuilla ohjauksillakin oikein!

Koska treeniporukasta oli puolet poissa kerittiin vielä lopuksi tekemään keppien leieröinti harjoituksia. Ne sujuivat koirilta hienosti.

Koutsina siis tällä kertaa Miia:)