Keskiviikkolaisten vuoden viimeisten treenien teemana oli rääkki. Joulumieltä oli ilmassa vielä sen verran, että ihan kauhean pahasti ei ketään rääkätty; vähän muistia ja ihan vaan vähän kuntoakin (jos ensin muisti). Paikalla olivat Spot, Pimpo, Satiainen, Wäinö ja Jolle ohjaajineen.

Radan lainasin ProCaniksen syksyn treeneistä, eli oli Marian tai Markon käsialaa. Tosin eihän siitä ihan samanlaista tullut (tuleeko ikinä?) kuin paperilla tai kun itse sitä tein, mutta edes sinnepäin. Esteitä ei ihan kauheasti tarvinnut paanalle kantaa, kun aika monet niistä mentiin moneen kertaan, keskellä ollut putkikin vain viidesti. Yhteensä esteitä oli 29. Ei siis ihan helpoin rata muistaa, kun samoja esteitä mentiin moneen otteeseen.

Aloitimme rataan tutustumisella, joka kesti kolme minuuttia. Tämän jälkeen jokainen sai vuorollaan valita radalta jonkun noin kymmenen esteen mittaisen pätkän, jota sai kokeilla. Jos selvisi kokeiluistaan nollalla, sai valita toisen pätkän ja jos edelleen selvisi puhtain paperein, vielä kolmannen. Hinkata ei saanut, virheestä heti pihalle. Käytännössä kaikki lähtivät alusta ja toiset pääsivät kokeiluissa sitten vähän pidemmälle kuin toiset.

Toisella ja kolmannella kierroksella tehtiin sitten koko rataa ja teemana edelleen, että nolla tai ulos. Rata oli siitä kiva, että sitä pystyi jatkamaan lopusta suoraan uudelle kierrokselle, eli nollia oli mahdollista tehdä useampikin peräjälkeen. Kolmannelle kiekalle ei päässyt kukaan, Sarkku ja Pimpo taisivat päästä lähimmäksi kahta täyttä kierrosta.

Sitten katsottiin rataa vielä porukalla ja mietittiin vähän erilaisia ohjausvaihtoehtoja eri kohtiin. Jatkettiin tekemällä rataa pätkissä ja yritin pakkasessa hyytyneellä kännykälläni ja kohmeisin sormin kellotella aikoja vertailuksi. Mitään ihan kauhean isoja eroja ei saatu aikaiseksi ja melkeinpä kaikki osasivat valita sen omalle koiralleen nopeimman vaihtoehdon, mutta hyvä näitäkin on aina välillä vertailla ja testailla.

Ne olivatkin sitten tämän vuoden viimeiset treenit. Kiitokset kaikille kuluneesta vuodesta ja menestystä vuodelle 2011!

-Kati-