Jouluviikolla vedettin keskiviikona ratareenit, 28 esteen rata oli Juha Oreniuksen käsialaa (B-maajoukkueleiriltä tältä syksyltä). Koska alkuperäistä ratapiirosta ei ollut, ja B-leiristäkin oli jo aikaa, saattaa rata olla aika paljon muuttunut alkuperäisestä. Videolta tuli vähän luntattua esteiden paikkoja, mitka olivat päässeet unohtumaan. Vetäjänä toimi Tommi, paikalla jouluisissa tunnelmissa makseista Pekka&Spot, Mappe&Raita ja Laura&Isla, sekä medeistä Päivikki&Rocky ja Tiina&Jolle.

Ratapiirros piirrettynä ulkomuistista/videolta lunttaamalla:

Treenit vedettiin siten, että aluksi hinkattiin jokainen vuorotellen rataa ja yritettiin löytää optimi suoritus joka kohtaan omalle koiralle. Mitään varman päälle suorituksia (esimerkiksi (takaa)ohjaamalla koira pidempää reittiä tms.) ei sallittu vaan haettin aina nopeinta suoritusta. Alussa huomattiin yleisesti, että esteillä 5-7 ohjaajan ajoitus oli tärkeä. Jos ohjaus oli myöhässä esteet 6-8 oli melkoisra siksakkia (jos siitä nyt yleensä puhtaasti selvisi) ja aikaa paloi. Parhaiten toimi, jos ohjaaja pystyi irtaantumaan hyvissä ajoin koirasta hypyltä 5 ja oli näin ajoissa ohjaamassa lähes suorassa linjassa olevat 6-8 hypyt.  Yleisesti paras ohjaustapa oli tehdä valssi 6 ja 7 hyppyjen välissä, mutta myös hienoja persjättöjä nähtiin, erityisesti Rockylla se onnistui hienosti.

Toinen kohta, missä tuli helposti isoja aikaeroja oli melko väljä välistä veto 22 ja 23 hypyillä (taisi olla vielä väljempi radalla kuin kuvassa). Jos koiraa otti liikaa haltuun, oli aika epäselvää mihin rata jatkuu, kyselyjä ja aikaa paloi. Jos taas yritti pitää optimaalisesti vauhtia yllä 22 hyppy meni helposti niin pitkäksi, että 23 mentiin väärin päin. Parhaiten onnistui kun sai tehtyä sopivan vekin ennen 22 hyppyä ja koiran sai hyvällä vauhdillla taas 23 hypylle ilman kyselyjä ja oikeaan suuntaan. Tuli mieleen vaan, että näitä väljiä välistä vetoja voisi treenata enemmänkin, monasti tulee treenattua vain ahtaita, jopa yliahtaita mitä ei voi edes kisoissa tulla vastaan, mutta vaikeampaa onkin vähän väljemmät kun koko ajan edetään kovalla draivilla.

Lopuksi alun hinkkaamisen jälkeen kaikki meni radan kisanomaisesti tavoitteena mahdollisimman nopea nolla. Jokainen ehti yrittää kaksikin kertaa, jos vain ohjaajan kunto riitti. Ihan nollaan ei tainnut kukaan yltää mutta hienoja pätkiä kaikki vetivät. Pekka&Spot pääsivät lähes koko radan nollaa, mutta vika esteellä putki veti vähän liikaa ja numero 28 hyppy ajauduttiin takaakierroksi. Mietinpä vain, että olisipahan ollut vaikea kohta jos se olisi noin pitänyt mennä

Ihan vaikka kokeiluna omalle juoksukunnolle, tällaisia ylipitkiä ratoja, missä saa vielä juosta paljon, on ihan kiva välillä kokeilla. Toivottavasti kaikki saivat tästä paljon irti. Ja paljon kiitoksia vielä Juha Oreniukselle oikein kivasta treeniradasta, mitä oli ensin päässyt itse treenamaan ja myöhemmin vetää sama rata muille.