Tänään aiheena oli rata. Olin varannut Marjo Heinon hyppyradan Ruotsista, mutta koska kentällä oli Männistön Päivin valmis rata, peräti numeroituna niin mentiinkin sitten sitä. Päiviltä pitää muistaa pyytää piirros, jotta saa sen lisättyä tuonne kuvapankkiin.

Paikalla tänään:

Johanna ja Lordi, Päivi ja Minni, Nora ja Aida, Päivikki ja Rocky, ja Saara ja Viggo.

 Rata sinällään ei ollut vaikea, mutta ei sitä kukaan saanut ekalla kertaa virheettömästi suoritettua.  Agilitysääntöjen vastaisesti meillä oli radalla okseri takaakiertona ja rata päättyi kontaktiesteeseen (A).

Vaikein kohta radalla taisi olla kolmannen putken jälkeiset kolme hyppyä. 13 mentiin takaakiertona ja jos koira ei suorittanut puomia itsenäisesti niin ohjaajalle tuli kiire. Rimoja tippui ja yksi kieltokin tuli, mutta kaikenkaikkiaan rata sujui kaikilta hienosti. Ja lopuksi melkein kaikki tekivät nollaradan. Nopein tänään oli Saara ja Viggo (43,43), toisena Päivi ja Minni (47,22) ja kolmanneksi tuli Päivikki ja Rocky (47,59). Johanna ja Lordi tekivät huippuajan 41,06, mutta rima tuli alas ja Noralle ja Aidalle ei otettu aikaa koska Aidaa palkittiin ajan kanssa kontakteille.

Vaikka okseri oli takaakiertona niin sillä ei ollut kenelläkään mitään ongelmaa, kertaakaan ei edes kynnet rapisseet rimojen  päällä. Tulimme siihen tulokseen koska rataa ei voinut juosta täysillä eteenpäin, jokainen tuli katsoneeksi että koira pääsee rauhassa hyppäämään esteen, okseri ei ollut kovin leveänä, rimojen väli oli noin 25cm.

Itselle tuli tästä treenistä mieleen, miten tärkeää on opettaa koira suorittamaan puomin itsenäisesti, ja vauhdilla alas asti, ja palkan tulee tulla eteen riippumatta siitä missä ohjaaja on, ettei koira hidastele ja käännä päätään.

Pia