Treeneissä mukana olivat Tommi ja Sati, Laura ja Isla, Kati ja Into, Pekka ja Spot, Soile ja Tinka sekä Tiina ja Jolle. Ohjelmassa oli ensin 10 esteen ratapätkä, jonka teemana oli pakkovalssit. Alun hyppypyöritykseen pakkovalssi tuntui sopivan hienosti. Tosin ansana oli putkenpää, joka veti vahvasti muutamaa koiraa. Lopussa pakkovalssi hidasti menoa, vaikka urheasti ohjaajat käyttivätkin jalkojaan:)
Sama ratapätkä tehtiin toisella kierroksella saksalaisteemalla. Alun saksalaisen saivat kaikki onnistumaan todella hienosti! Osa jopa taituroi nopealla liikkumisella persjätön saksalaista seuraavan hypyn ja putken väliin. Upeeta, nopeaa liikkumista! Otin aikaa hyppykuvioilta ja päästiin vertaamaan ohjaustekniikoiden nopeuseroa. Lopuksi sai vielä kokeilla eri ohjauksia hyppypyörityksiin. Nopeuserot vaihtelivat eri koirakoilla, mutta yllättävää oli, että lopun pakkovalssi ei lopulta kovastikaan hidastanut. Ero saksalaiseen ja joidenkin kokeilemiin leikkauksiin oli pieni.
Viskileikkaustreeniä ei tälläkertaa ehditty. Sen sijaan tehtiin loppuun lyhyt pätkä, jossa piti välttää ohjaustekniikkaa, jota yleensä käyttää radalla eniten. Kaikilla se kuulemma oli valssi. Jokai´nen suorittikin ratapätkän hienosti ilman valssia, käyttäen joitain muita vaihtoehtoisia ohjauksia. Yllättävän monta erilaista ohjaustekniikkaa saatiin mukaan:)

Kiitos innokkaille treenaajille- koutsi Miia:)