Treenien aiheena oli rääkki ja edellisistä tekniikka treeneistä innostuneena päätin tehdä tekniikka rääkin! :) Treenien suoritustyyli oli kanssa hieman "kokeellinen". En suunnitellut ratoja etukäteen, vaan suunnittelin niin että esteet voidaan suorittaa molemmista suunnista ja melkein kaikki mahdolliset esteet olivat kentällä.

Rääkin aiheena oli että ohjaajien tuli suunnitella itse oma 5-10 esteen rata jossa käytti etukäteen määrättyjä ohjauksia ja esteitä. Eli ennen jokaista rataa ohjaajan tuli nostaa "arvontakupista" kaksi lappua jossa oli eri ohjaukset ja yksi lappu missä oli pakollinen este. Tämän jälkeen ohjaajan tuli suunnitella 5 minuutissa rata missä oli nämä 2 ohjausta + pakollinen este. Lapuissa oli ohjaukset: takaakierto, niisto, ihmisnuoli, jaakotus, sylivekki, viskileikkaus, poispäinkäännös, niistosokkari, leieröinti, päällejuoksu, puolivalssi, sylivekkijaakotus, twisti, backlap, välistä työntö, välistä veto, pimeä kulma, japanilainen, travoltta, valssi, persjättö, takana leikkaus, saksalainen, vippaus, jenkkikäännös, sylkkäri. Pakolliset esteet olivat: putki, kepit, kontakti, rengas, pussi, kontakti, putki, pituus.

Ohjaajalla tulisi kisaradan nähdessään alkaa heti suunnittelu mikä ohjaus sopii mihinkin radan kohtaan. Tässä harjoituksessa hieman haettiin samaa että ohjaaja näkisi kohdat missä olisi hyvä ohjata "pakotetulla" ohjauksella ja kuinka linkittää tuo ohjaus/kohta seuraavaan ohjaukseen tai pakolliseen esteeseen. Oli mukava treenien vetäjänä nähdä kuinka ohjaajat tekivät ajatustyötä ja keskittyivät ratojen suunnitelemiseen. Ja näin ollen treenasivat ilman koiria ja koirien kanssa sitten vain toteuttivat suunnitelmat. Osat suunnitelluista ohjauksista toimivat hyvin kyseisessä kohdassa ja osat olisivat kannattaneet tehdä toisessa paikassa. Huomasin myös että tutut ohjaukset hieman tuottivat vaikeuksia, tämä saattoi johtua "rääkki" tyylistä että ohjaajat painestettiin tekemään ajatustyötä ja radat muuttuivat kokoajan. Alla on rata pohja kuinka esteet olivat radalla. Treenit vaikuttivat niin mielenkiintoiselta että pitää kokeilla kuinka itse selviytyisi kyseisestä rääkistä!??! 

Rata:

- Pekka