Vauhti 22.2.2011 Paikalla Saara&Viggo, Nora&aida, Johanna&Lordi, Päivi&Minni, Pia&Miisa sekä Anu&Minttu, vetäjä Päivikki

Luulin pitäväni rata kerran, mutta onneksi ratani oli suhteelisen nopea, joten pidin alkuperäisen suunnitelmän. Rata oli Ritva Herralan Hyvinkään kisoista.
Ensimäisellä kerralla kaikki saivat tehdä niinkuin halusivat ja näimmekin hienoja suorituksia kaikilta. Toisella kerralla minä määräsin tahdin ja otimme monia kohtia eri tavalla. Sitä tulee niin nopeasti tulee sokeaksi samoille ohjaustyyleille sekä ottaminen varman päälle on liiankin tuttua, joten saimme nähdä kuinka koirat osaa monia erilaisia ohjaustyylejä.

Radan valitsin osittain siksi, kun siinä oli kohta missä koiran ollessa puomilla, oli ohjaajan kannattavaa leijeröidä hyppy koiran tullessa kontaktille. Saimmekin kaikki koirat nätisti pysähtymään kontaktille vaikka ohjaa oli kauempan. Minnille tämä kuitenkin tuotti eniten vaikeuksia ja mietimmekin Päivin kanssa, ettei leijeröinti ollut tarpelista.

Usein radoilla nähdään kohta missä koiran tullessa hypylle on seuraava hyppy joko välistävetona tai kiertona, riipppuen siitä missä ohjaaja sijaitsee. Tätä kannattaakin miettiä kumpi on koirallensa parempi. Tällä kertaa kaikille oli parempi mennä koiran kanssa ensimmäisen hypyn taakse ja ottaa seuraava este takaakiertona. Tällöin saimme koiran pienemmällä kaarroksella toiselle hypylle. Kohta tuli kahden putken ja yhden hypyn jälkeen, joka tarkoitti sitä, että koirilla oli todella luja vauhti välistävetoon/kiertoon. Kierrolla saimme koiralle aikaisemmin kerrottua, että tulee tiukka käännös. 

Kaikki koirat sekä ohjaajat näyttivät kyllä parastaan kylmästä säätä riippumatta.