Kun puolet ryhmästä skabaili seuran omissa kisoissa melkoisen hyvän menestyksen saattelemana (hyvä valkkulaiset!!) minä palasin sairaslomailun jälkeen kehiin ja rääkkäsin tovereitani. Illan teemana oli nollailu. Alustuksessa kerroin treenaajille (Soile&Tinka, Piia&Miisa, Pekka&Spot, Mappe&Raita ja Tiina&Jolle), että alkulämmittely kestää juuri niin kauan, kun he parhaaksi näkevät. Lämmittelyrata oli tarkoituksena vetää kiertävällä vuorolla niin kauan kunnes jokainen on tehnyt yhden puhtaan radan. Virheestä pihalle ja seuraavalla kierroksella uusi yritys. Rimat laitettiin 5 senttiin, pituudessa oli vain kaksi palikkaa ja muurikin oli matalin mahdollinen. Tämä siksi, että koiria oli ministä maksiin ja jos kierroksia tulisi paljon, niin ei koirat olisi ihan rikki jo alkulämppien jälkeen.

Tehtävä osottautuikin haastavammaksi kuin mitä olin ajatellut, kun etenkin makseille esteen 10 takaakierto oli enemmän ja vähemmän mahdoton. Rata oli vapaa muunnelma eräästä Jaakon radasta, jota eräissä minitreeneissä aiemmin oltiin koitettu ja suhteellisen hyvin selvitty. Mittasuhteet ja muut mahdolliset muutokset koituivat ilmeisesti niin ylitsepääsemättömiksi, että tämä kyseinen rata oli vaikea. Kierroksia mentiin viisi ja yksi ainoa nolla nähtiin Piian ja Miisan toimesta. Raita ja Spot aiheuttivat varsin tehokkaasti harmaita hiuksia olemalla liukkaita silakoita, Soile sai tekemällä tehtyä kirjaimellisen pakkovalssin 9 hypyn taaksen, josta sai Tinkan takaakiertoon. Pekka kerkesi takaakiertoa ohjaamaan sillä keinoin, että käski Spotin maahan 7 hypyn jälkeen ja juoksi vastaanottamaan koiran eteen. :D Kompastui kyllä sitten omaan nokkeluuteensa sen jälkeen...

Piinaavan alkulämmittelyn jälkeen teimme ratatreeniä kahtena joukkueena, jotka kilpailivat nollista Dumle-tikkareiden toivossa. Kolme kisanomaista yritystä kaikilla. Rata oli samoilla esteillä, mutta eri variaationa. Nollia nähtiin vain Piian ja Miisan sekä Tiinan ja Jollen toimesta. Tinka ja Soile tekivät yhden nopean vitosen. Niin team Piia&Soile voittivat herkut itselleen.
Lopuksi otettiin vielä alkulämmittelyrataa normaaleilla estekorkeuksilla ja yhdellä muutoksella, jolloin nollan tsemppasivat vielä Soile ja Piia koirineen.
Mappe keskittyi kuvaamaan Pekkaa, joka on nähtävissä kaupunkilehti-Torin agilityä koskevassa jutussa mahdollisesti jo ensi viikolla. Muistakaa tsekata!