Tiistain tekniikkatreeneihin osallistuivat Päivikki & Rocky, Pia & Miisa, Johanna & Lordi sekä Paula & Lilli. Treenit veti Saara.

Rata oli melko tekninen Teemu Linnan treenirata, josta jouduimme vähentämään yhden putken ja muuttamaan keinun jälkeistä elämää.

Linkki treenirataan (videolla Katja Alalauri & Koko, SM-2 2010).
Suosittelen katsomaan katjan videoita enemmänkin. Koirakko on vieraillut useilla kovilla kouluttajilla, ja videoista saakin hyvin ideoita omiin treeneihin.

Suurimpia vaikeuksia aiheutti alun muuri-hyppy-putki-hyppy -kuvio. Koirakot saivatkin näin ollen kehotuksen treenata seuraavia ohjauksia: sylivekkijaakotus, ihmisnuoli, yhdenkädenkäännös (valssi pelkästään myötäisellä kädellä), eteen-käsky ja putkistoppi. Tekniikoiden osaaminen tai osaamattomuus paljastui harjoituksen vaikeimmassa kohdassa armottomasti.

Myös sylkkäri puomille osoittautui hankalaksi ajoituksen ja sijoittumisen puolesta. Maksille sylkkäri taas tuntui tuohon kohtaan kömpelömmältä ohjaukselta kuin putkesta hakeminen ja ympäri pyöräyttäminen. Kepeille meno sujui pääasiallisesti hienosti, mutta puolivalssi oli kohdassa välttämätön.

Kontaktit maltettiin ottaa oman treenisuunnitelman mukaan,  ja ne näyttivätkin erittäin hyviltä. Myös putki-putki -leijeröinti onnistui kaikilta, kun liike vaan jatkui samalla dravilla läpi viennin. Työntö, ajoitus, vauhti sekä myötäinen käsi pitkällä, eikä kellään enää ollut kohdan kanssa ongelmia.

Lopun hyppysyheröihin ennen viimeisiä keppejä koitimme eri vaihtoehtoja. Nopein tie vei sylivekkijaakotuksella ja läpijuoksulla suoraan kepeille. Ongelmia sylivekkijaatuksen toi kuitenkin koirien kokemattomuus ohjauksessa ja tulovauhti & -kulma. Hyviä ohjauksia saatiin myös pidemmän kautta kierrättämällä (= luontaisempi tie) ja viskileikkauksella. Ongelmia Lilli-paran kohdalla aiheutti jalkoihin levinnyt putki, sitä kun ei ehtinyt välissä korjaamaan :)

Hyvää teknistä osaamista valkkuryhmäläisiltä, mutta aina on myös parannettavaa. Treeneissä on ihan hyvä patistaa ohjaamaan tietyllä tavalla, pois perusväännöstä ja mukavuusalueelta, sillä silloin ohjauksen joutuu ottamaan to-do -listalleen ja mikä hyöty siitä voi viimeistään seuraavan koiran kanssa ollakaan. Työkalupakkiaan kannattaa kasvattaa. Suomessakin radat ovat selkeästi vaikeutumaan päin ja teknisesti taitavilla ohjaajille ja koirille on paikkoja palkintopalleilla.
 

Johanna & Lordi:
Johanna sai alun kulkemaan liukkaasti. Edelleen huomio tarkkuuteen esteitä lähestyttäessä: miten koira hyppää? Rimat saataisiin varmaankin aika pienellä pysymään ylhäällä, kun huomio olisi linjauksissa ja vekkauksissa. Kepeillä rintamasuunta osoitti aina kepeille: mieti puolivalssit! Liikkeellelähdöt ja päällejuoksut treenattaviksi.

Päivikki & Rocky:
Päivikki ohjasi hyvin ja rauhallisesti alun. Liikkeellelähdöt voisivat olla vielä ripeämmät nopeissa kohdissa vaikka ohjaaminen on huolellista ja rauhallista. Jalat liikkeelle, kädet jatkaa rauhallista työtä. Yhden käden käännös repertuaariin. Eteen-käsky toimi, mutta voi vahvistaakin.

Pia & Miisa:
Pian oli ehkä vaikea vaihtaa heti pyydettyihin ohjauksiin, mikä ei tietenkään helppoa olekaan. Kannattaa käydä esteet läpi uudestaan ja miettiä, miten nyt siis pitikään ohjata, missä on askelmerkit ja mitä kättä käytän jne. Treenattaviksi aikeisemmin kirjoittamiani, eli sylivekkijaakotus, ihmisnuoli, yhdenkädenkäännös (valssi pelkästään myötäisellä kädellä), eteen-käsky ja putkistoppi. Jos sylivekkijaakotus on unohtunut löytyy sekin Katjan videoilta Jaakon koulutuksesta.

Paula & Lilli:
Paula oli päivän teknisesti vahvin. Puhetta oli vieraammista ohjauksista joita ei ehkä Lillin kanssa tule niin käytettyä. Niitä voit kuitenkin ottaa repetuaariin omaa osaamistasi ajatellen.


-Saara