Keskiviikon kevätkauden aloituksessa otettiin ilo irti ensimmäisistä ulkotreeneistä ja vauhti-teemasta. Treenin tarkoituksena oli vain mennä lujaa. Ja mitä lujempaa meni, sitä enemmän sai Dumleja :) Treeneissä kirmailivat Mappe ja Raita, Miia ja Wäinö, Tommi ja Satiainen, Kati ja Into sekä Piia ja Miisa. Sekkarin kanssa menossa mukana sinnitteli Anu.

Kahdella ensimmäisellä radalla tehtiin ensin kisanomainen kierros, jonka nopein sai karkin. Toisella kierroksella sai sitten yrittää uudestaan ja parantaa aikaansa. Myös oman ajan parantamisesta sai karkkia. Viimeinen rata pyrähdettiin vain kertaalleen nopeimmalle karkkia -periaatteella. Aan tilalla piti alunperin olla suora putki, mutta koutsi ei muistanut, että putkia on Niihaman estekavalkaadissa vain kaksi. Aa vähän laimensi vauhtiteemaa, mutta tulipahan treenattua niitä kontaktejakin. Muutaman kierroksen jälkeen niissä alkoikin näkyä lipsuilua yhdellä jos toisellakin.

Ensimmäinen rata oli varsin helppo, eikä ohjausvalinnoilla ollut suuta merkitystä suoritusaikaan. Ainoastaan ohjausta putkelta 12 hypylle 13 kokeiltiin sekä persjätöllä + vekillä että takaaleikkauksella. Tätä kellotettiin myös erikseen. Useimmilla persjättö oli nopeampi vaihtoehto, mutta ainakin Intolla takaaleikkaus oli vähintään yhtä hyvä vaihtoehto.

Ensimmäisen kierroksen nopeimman ajan teki Satiainen (23,37) Wäinön (24,47) ja Raidan (24,91) kiriessä kannoilla. Toisella kierroksella kaikki onnistuivat parantamaan omia aikojaan (parhaat ajat: Miisa 29,03, Raita 23,87, Wäinö 24,16 ja Satiainen 23,03) ja Into tempaisi lopulta kaksi kaikista nopeinta aikaa 22,75 ja 22,69.

Toisella radalla oli useampi kohta ohjausvaihtoehtojen varioimiselle. Alussa nähtiin putken 4 ohjaamista kummaltakin puolen, useimpien ohjaajien juostessa kuitenkin putken oikeaa puolta. Tarpeeksi rohkealla irtoamisella kolmoshypyltä ja tarpeeksi vikkelillä jaloilla koirat eivät ehtineet kysellä 4-5-välissä, joskin sitäkin ongelmaa nähtiin. 7-8-välissä monilla koirilla hyytyi vauhti vähän turhaakin, joten sujuvalla käännöksellä tässä kohdassa olisi voinut kiriä kymmenyksiä. 11-12-väliin moni päätyi tekemään persjätön, joka olikin varsin toimiva ohjaus. Mappe ohjasi ainoana kohdan hyppyjen alapuolelta, mikä venytti ehkä hiukan 12-13-kaarrosta. Lopussa korostui kontaktien toimivuus tai vaihtoehtoisesti koiran hyvä irtoavuus. Jos koiraa ei voinut jättää kontaktilla, sen piti irrota hyvin loppusuoralle, tai viimeisten hyppyjen välissä tuli turhaa himmailua.

Ensimmäisen kierroksen karkin tienasivat taas Tommi ja Satiainen (31,50). Kauaksi ei jäänyt Intokaan (32,00). Toisella kierroksella aikaansa paransivat kaikki muut paitsi virheisiin sortuneet Mappe ja Raita. Parhaat ajat olivat Miisalla 37,13, Wäinöllä 32,37, Satiaisella 30,85 ja Intolla huikea huippuaika 29,69 (yli kahden sekunnin parannus!).

Kolmannella radalla tehtiin vain yksi kisanomainen kierros. Rata oli lähinnä aivotonta ympyrän juoksemista. Ehkä koirakkoja vaivasi jo lievä väsymys tai sitten toistot esim. kontakteilla saivat jo keskittymisen herpaantumaan, mutta kukaan ei selvinnyt yrityksestä virheittä. Kontakteja korjailtiin, keppejä uusittiin ja rimoja nosteltiin. Radan muistamisessakin oli ongelmansa. Karkin tienasivat kuitenkin Mappe ja Raita, jotka selvisivät virheiden korjailusta nopeimmin.

-Anu