SM-kisojen alustustreenit keskiviikkona olivat teemaltaan vauhtitreenit. Lisäsin teemaan yhden hyppyradan Marjo Heinolta 28.8.2010 Vantaan kisoista. Heinohan tuomaroi viikonlopun arvokisoissa maxien hyppyradan ja minien agilityradan. Rata oli suht helppoa, vauhdikasta menoa ja paljon nollia sieltä taituroitiinkin. Sama nollaputki jatkukoon viikonloppuna!:) Vaikein kohta oli tuntui olevan hyppykiemurat vauhtisuoran jälkeen. Parhaimmat ja sujuvimmat käännökset maxeilla siellä saatiin persjätöillä. Nipsulle taas tuntui parhaalta vaihtoehdolta takaakierron jälkeen valssi.

Radan jälkeen evästin seuraavaksi teemaksi koiran palkkauksen ja "agility on kivaa" ajatuksen. Eli viikonlopun kisakarkelot, kun saavat useammankin ohjaajan hermoilemaan tai ainakin jännittämään niin monesti se heijastuu myös koiraan ja käytökseemme sitä kohtaan. Ajatuksena oli saada koiralle iloinen ja positiivinen vire agilityyn viikonlopulle kunnollisilla ja välillä yllätyksellisilläkin palkkauksilla. Tehtiin kaksi omavalintaista 5-7 esteen pätkää Heinon radasta ja sitten keskityttiin palkkaamaan koiraa kunnolla. Kaikki koirat innostuivat lelupalkkauksesta, osa vetämisestä, osa heittelystä. Into tuntui kyllä palkkaantuvan esteilläkin, joten pääsi leikin lomassa suorittamaan muutamaa estettäkin välissä.

Lopuksi suoritettiin palkkarata. Eli mahdollisimman yksinkertainen, vauhdikas ja lyhyt pätkä jossa koira sai mennä ja pitää kivaa. Extrana piti ohjaajan esittää leveä hymy ennen radalle pääsyä- >hyvää fiilistä! Tosin en tainnut muistaa oikeesti tarkistaa muuta kuin Soilen hymyn alussa, joten pointsejä Soilelle ja Tinkalle ohjaajan kauniista hymystä:) Ainakin Satille, Raidalle ja Ipelle saatiin vikalta radalta myös hienot irtoamissuorat lopussa, kun palkkatätinä olin suoran päässä lelua heiluttamassa.

Toivottavasti niin koirat, kuin ohjaajatkin saivat treeneistä hyvää mieltä :) Kovasti tsempitystä kaikille viikonlopun kisaajille-olkoon agituulet suotuisia Tamskin taitureille!:)

Koutsi Miia