Viime keskiviikkona oli teemana rata ja koska karsinnat oli tuoreena kaikilla mielissä, olin aluksi ajatellut, että tehdään palauttavia möllitasoisia ratoja. Vauhtia, helppoa tekniikkaa, suoraviivaisia profiileja, jotta päästäisiin siitä arvokisa-hifistelystä irti hetkeksi. Loppujen lopuksi väkijoukko kävi niin pieneksi, että treeneihin oli tulossa vain yksi karsintoihin osallistunut koirakko. Sen vuoksi tein muutoksen suunnitelmiin ja päätin järjestää varjo-karsinnat. Mukana oli vain Tommi & Satinainen, Matleena & Raita ja Tiina & Jolle.

Vitsi oli siinä, että testattiin minkä maan joukkueeseen olis ollut tsäänssit. Kaivoin internetin ihmeellisestä maailmasta kolmen eri maan karsintaratoja (Saksa, Puola ja Suomi) ja niitä sitten testattiin. Ensimmäinen kierros kisanomaisesti ja jännitystä, tsemppiä sekä yritystä lisäämään radan videointi, josta todisteet alla. Vähäisen ratahenkilökunnan vuoksi kerettiin tekemään lopulta vain Saksan ja Suomen radat, mutta olihan niissäkin haastetta kerrakseen. Saksan radan keppien syöttö oli erityisen haasteellinen makseille, myös loppusuoran kanssa vaadittiin tarkkuutta, ettei koira lähtenyt väärään putkeen.



Teknisten ongelmien vuoksi Saksan radoista näytillä on vasta maksien yritykset, niissäkin kuva- ja ääniraita eivät toimi kovin hyvässä yhteisymmärryksessä. Kunhan saan videot taas juttelemaan editorin kanssa paremmin, niin loputkin radat laitetaan näkyviin. Tie Saksan maajoukkueeseen olisi noussut pystyyn kaikilla, mutta Suomen joukkueeseen olisi Tommilla ollut saumaa, vaikka mies ennen rataa valittekin että jalat painaa niin kamalasti. Hienosti vaan taistelivat radan puhtaasti läpi, videotodiste siitä siis myöhemmin luvassa.



Laura