Maajoukkuekarsinta-viikonloppua edeltävänä tiistaina treenaamassa olivat Päivi & Minni, Anu & Nipsu sekä Kati & Into. Treenien teemana oli rata, ja koutsaamassa oli Nora. 

Olin valinnut sovellettavaksi radan B-maajoukkueleiriltä tammikuussa 2011, rata on Active Dogin käsialaa ja treenit silloin veti Mikko Aaltonen. Itse pidin radasta koska siinä pääsi halutessaan tekemään leieröintejä useampaan kohtaan, ohjausvaihtoehtoja oli useita ja kuitenkin siinä oli myös muutama reipas juoksupätkä jossa koirakin saa tykittää täysiä. Tällaisenaan emme rataa saaneet rakennettua estekaluston ollessa suppeampi (esimerkiksi puomin tilalle laitoimme keinun), mutta soveltaen pääsimme melko lähelle alkuperäistä :)

Karsintaviikonlopun ollessa tärkeä ja rankka rupeama, annoin treenaajille aika vapaat kädet kuinka paljon he halusivat tehdä ja mihin kohtiin keskittyä. Haastavinta radalla taisi olla saada 15-16-17 / 32-33-34 suorien jälkeiset osuudet siisteiksi. Myös kepeille vienti avokulmassa 6-hypyn jälkeen oli ainakin Intolle ja Nipsulle hieman hankala: siihen löydettiin ratkaisu tekemällä valssi 6-hypyn takana ja ohjaamalla koira kepeille ohjaajan oikealta puolelta, jolloin kepit löytyivätkin jo nopeammin.

Kaiken kaikkiaan vaikutti kuitenkin siltä, että radasta jäi treenaajille hyvä fiillis ainakin henkisesti, painostava ja kostea ilmanlaatu toi nimittäin ohjaajien fyysiseen kestävyyteen omat haasteensa... :)
Kiitos treenaajille!

-Nora