Lähes koko keskiviikkoryhmä oli kisoissa tai muissa kesämenoissa, mutta treenit pidettiin silti. Koutsausvuorossa oli Anu ja treenaamaan tulivat Pekka ja Spot sekä varakoirakko Soile ja Tinka. Koska aikaa oli pienelle porukalle vähän liikaakin, pääsi Anun Luukin treenaamaan ihan ulkopuolisena vieraana. (Nipsu oli hierottu ja joutui lepäilemään.) Teemana oli rata ja tehtiin ihan perinteistä ratatreeniä ilman mitään erikoisuuksia.

Ensimmäisestä radasta saattaa löytää jotain tuttua, jos seurasi PM-kisoja. Rataan on ängetty yksi kuvio hyppyradalta, mutta kokonaisuutta on muokattu suuntaan ja toiseen. Aan tilalla piti olla puomi, mutta koska kentällä oli puomin sijasta aa valmiina, tehtiin viime hetken muutos. Puomin ja aan vaihtaminen ei juurikaan vaikuta radan suorittamiseen.

Erilaisia ohjausvariaatioita löytyi radalla moneen kohtaan. Ja vaikka kaikki treenaajat olivat bordercollieita, ne ovat kuitenkin hyvin eri tyyppisiä, joten kaikille tuli mietittyä erilaisia valintoja. Väli 3-4 onnistui sekä valssilla että takaaleikkauksella, mutta jälkimmäinen piti valmistella ajoissa, jotta ohjaaja ehti kiilata putken ulostulolle ajoissa. Soile teki 5-7-välin aan puolelta ohjaten ja kierrätti seiskan kauemman siivekkeen kautta. Pienesti kääntyvillä Spotilla ja Luulla toimi toiselta puolen ohjaus ja seiskan kierrättäminen sisäkautta. Lähetyksessä putkeen 11 ohjaaja pystyi oikaisemaan ja leijeröimään 6/14-hypyn, mutta sujuvampi tapa oli kiertää hyppy putken kautta. Molempien putkien jälkeen ehti hyvin tehdä persjätöt. 13-14-15-kuvioon koitettiin monia eri tapoja varsinkin Tinkan kanssa, joka tahtoi lähteä kaarrattamaan aalle hypyltä 13. Spotilla ja Luulla toimi irrotus hypylle 13 ja valssi hypyn 14 jälkeen. Takaaleikkaus putkelle 15 aiheutti kiireen jatko-ohjaukseen. Tinkalle toimivin kokeiltu versio oli kunnon vekki hypylle 13 ja hypyn 3/12 leijeröinti. Hypyillä 16-17 kokeiltiin keskimmäisen hypyn leijeröintiä, mutta parhaaksi todettiin ohjaajan liikkuminen hypyn taakse ja koiran vieminen reilulla liikkeellä kohti keppejä. Näin koira ei ehtinyt arpoa tai empiä pitkässä 17-18-välissä.

Toinen rata oli edellinen suunnilleen lopusta alkuun. Tässä Pekka teki Spotin kanssa poikkeavan ohjausvalinnan 7-9-välissä juosten itse hypyn 8 aan puolelta. Ajoitusta piti vähän säätää, mutta kun ohjaaja ehti itse oikomalla tarpeeksi pitkälle koiran tullessa putkesta, tuli linjasta ihan toimiva. Spot kääntyi todella hienosti takaaleikkauksella hypyllä 9. Pekka tekaisi vielä persjätöt hypyn 10 ja putken 11 jälkeen. Soile ja Anu ohjasivat kohdan toiselta puolen, persjättö putkelle 7 ja 10-11-väliin joko valssi tai takaaleikkaus. Aan jälkeistä 15-16-17-kuviota kokeiltiin myös molemmin puolin. Tinkalle parempi oli kuvassa alapuolelta vienti, niin se ei ehtinyt katsella ylimääräistä hyppyä matkalla.

Kaikki saivat varmaankin treenata tarpeekseen! Lopetimmekin jopa 10 minuuttia etuajassa ;)