Näistäkin treeneistä luulin jo tehneeni päivitykset, mutta näköjään ei... No onneksi koutsilla on niin rautainen muisti, että nämäkin treenti muistetaan aivan kuin ne olisivat olleeet eilen, joten kerrotaanpa niistä nyt :-)

Kouluttajana toimi Tommi ja teemana tekniikka, koska oli karsintaviikko, päätettin ottaa karsintatuomari Powelin tekniikkaa, eli paljon hänelle tyypillisiä kohtia radalla. Ja netistä löytyvien Powelien ratojen mukaan hänelle tyypillisiä kohtia ovat:

  • putki ja pöytä erittäin lähellä toisiaan
  • hyppyjä lähellä putkea
  • hyppyjen välistä kepeille
  • usein hypyiltä täyskäännöksiä, vielä ansaesteen läheltä
  • ei erityisen usein takaakiertoja, yleensä vain yksittäisiä / rata, joten niihin ei keskitytty
  • kontaktit erityisen lähellä toisaan

Niinpä koutsi oli suunnitellut yhden ja saman pohjan päälle muutaman radan pätkän ajatellen mitä tuomari Powell saattaisi keksiä radalle. Tosin lopulta mukana karsintoihin lähtijöistä ryhmäläisistä paikallla ei ollut kuin Pekka& Spot, kun Into ja Nipsu olivat poissa ja Miia päätti ola osallistumatta karsintoihin, mutta sen ei annettu häiritä treenaamista. Tosin ehkä väkisinkin koutsi seurasi tarkemmin karsintoihin lähtevän Pekan & Spotin tekemisiä, kuinka Powellmaiset kuviot ovat hallussa, ja hyvinhän ne olivat. 

Paikalla treenaamassa olivat jo mainitut Pekka&Spot, Miia&Wäinö, Mappe&Raita, Soile&Tinka, sekä Tiina&Jolle. Periaatteessa tekniikatreenit ovat lyhyitä pätkiä, mutta nyt radat olivat käytännössä aika täyskokoisia ratoja, jopa ylivaikeita (mm. pidempiä estevälejä mitä säännöt sallii).

Aloiteltiin radalla yksi. Tässä oli heti alussa haasteena se pystyykö saamaan koiran lyhyempää ja siten nopeampaa reittiä okserin edestä kolmoselle vai ottaako turvalisemmin, mutta hitaampaa reittiä toistapuolta ulkokautta. Kumpikin oli ihan mahdollisia. Ja jos okserin edessä ei rata mennyt ihan sujuvasti nappiin, pidempi reitti saattoi jopa olla nopeampi. Mutta jos lähinnä niistolla sai koiran kääntymään sujuvasti okserin edestä kolmoselle, oli se varmasti nopeampi. Voi miettiä, onko valmis ottamaan riskejä, pari kymmenystä karsinnoissa saattaa kyllä olla tosi arvokkaita.  Pöytä U-putken edessä oli myös hyvin tyypillinen kohta Powelille. Oikeasti radalla se pöytä laitettiin vielä selkeästi U:n sisään, joten pöydälle meno ei ollut ihan triviaalia okserin jälkeen. Tuossa kuitenkin oli mahdolisuus päästä ohjaamaan pöydälle aika läheltä, joten pääosin kohdan selvittivät kaikki mallikkasti. Erityisesti Spot meni todella varmasti ja vauhdikkaasti pöydälle. Kadehditavaa, kun itse ei meinaa saada koiraa vastaaavassa kohdassa millään pois putkesta... Seuraava haaste oli ylipitkä kuljetus pöydältä hyppyjen ohi puomille. Yleensä se sujui hyvin kun pystyi jättämään koiran pöydälle. Loppuradalla piti myös osata tähdätä keinulle keppien ja A:n välistä, ei erityisiä ongelmia kenelläkään. Keinun jälkeinen keppien sisäänmeno tuotti aluksi vaikeuksia Raidalle, kun edessä oleva hyppy houkutti liikaa. Mutta lopulta sinäkin onnistuttiin mallikkasti. Kepit oli myös mahdollista leieröidä kun lähetti koiran keinulle ja meni kutsumaan koiraa pujotteluun keppien vasemalle puolelle. Kaikkea kokeiltiin ja useammallakin tavalla tehtiin hienoja onnistumisia.

Tämän jälkeen otettin rata 2, missä taas paljon ansoja ja pöydälle mentiin samoin U-putken väliin. Tässä selvästi putki houkutti enemmän, koska pöydälle ei päässyt niin helposti ohjaamaan läheltä, koska ohjaaja joutui varmistamaan esteen 5 melko läheltä, ja jopa Spot livahti ainakin kerran putkeen pöydän sijaan. Mukana oli myös Powellmainen kepeille meno hyppyjen välistä. Vaati selvästi tarkkaa ohjaamista, mutta hyvin siitä yleensä selvittiin. Lopussa vaikeuksia tuotti erityisesti 18-19-20 koska ansahypyt olivat niin lähellä.

 

 

Enimmäkseen kotiitehtäväksi jääneen radan 3 haasteina oli hyvällä vauhdila osuminen kenulle, keppien jälkeinen tilanne hyppyjen välistä esteelle 15, ja jällleen se pöytä U-putken välissä kun ohjaaja ei välttämättä ehdi tai pääse ohjaamaan pöytää läheltä.

 

Joten näillä eväillä lähdettin karsintoihin ja loppukesän muihin koitoksiin!

- TRa