24.8 teemana oli tekniikka ja koutsi päätti ottaa erityissyyniin kontaktien ja putkien erottelut, koska itsellä on siinä niin suuria ongelmia. Ja totta, varmasti kaikilta ne meni huomattavasti paremmin :-)
Myöskin valssauksia oli kovasti toivottu, varsinkin liikkuvia valsseja. Näitä sai sitten jokainen soveltaa radoilla parhaaksi katsomiinsa kohtiin.

Koutsina toimi Tommi ja paikalla olivat maksikoirapainotteisesti Kati&Into, Miia&Wäinö, Mappe&Raita, Laura&Isla, Soile&Tinka ja minikoirakkona Anu&Nipsu.

Aloiteltiin radalla 1, missä alun haaste oli putki/A, missä putkelle mennesä ei ollut kenelläkään mitään ongelmia, mutta muutamaan kerta jouduttiin uusimaan kohta, missä piti mennä A:lle. Pääaosin tämä kyllä sujui tosi mallikkaasti kaikilta. Sitten puomin ja putken yhdistelmää ajattelin etukäteen hyvinkin vaikeaksi kun esteen 13 jälkeen hypyn kautta selvästi linja on putkelle kun pitäisi mennä puomille. Tässä ei juurikaan silti tullut virheitä, eli meni todella paljon paremmin kuin olisin veikannut, olette te vaan taitavia! Ihan varsinaiseen aiheeseen liittymättä yhtenä haasteena oli keppien loppuminen hyvin lähelle puomia, tässä ei kuitenkaan ollut kenelläkään ongelmia mennä keppejä loppuun asti.

Seuraavana oli vuorossa rata 2. Siinä päästiin aluksi harjoittelemaan kohtaa missä koiran voi jättää lähtöön ja ohjaaja siirtyy jo valmiiksi puomille. Yleensä jos koirat hoksaavat idean ja ohjaaja näyttää putken toiselta puolelta puomin ylösnousua, tässä ei ole ongelmia. Mutta anakin Raita meni aluksi tuossa putkeen ennenkuin hoksasi idean ja ohjaus oli selkeää. Tämän kun opettaa kunnolla koiralle siitä on paljon hyötyä, aika useasti voi vastaavissa paikoissa koiran jättää lähtölinjalle ja siirtyä kunnolla valmiiksi puomille, saa mukavasti etumatkaa ja ohjaajan ei vauhdissa tarvitse väistää sitä puomin alla olevaa putkea.  Ainakin maksikoirilla pitää kuitenkin muistaa myös ylösmenokontaktit. Vastavan aloituksen voi tehdä myös A:lle. Siitä on erityisesti hyötyä, jos putki on pitkänä A:n alla, välttyy sen väistämiseltä. Tällä radalla aluksi mentiin A:n alla olevaan putkeen kummastakin päästä ja kiepin kautta A.lle. Ongelmia oli helposti jos ei oma liike vienyt kunnolla kohti A:ta, putket saattoi vetää voimakkaasti kun niissä oli jo käyty.  Hypyltä 4 erittäin väljä välistä veto muurille aiheutti joitakin ongelmia, ainakin Nipsulle, ennenkuin se saatiin sujuvaksi ja muuri oikeinpäin suoritettua.

Radalla kolme harjoiteltiin erityisesti sitä, että alasmenokontaktien kanssa ei ole ongelmia, vaikka putken päät ovat vieressä. Eipä tuossa tuntunut enää olevan kenelläkään mitään vaikeuksia, hyvin on kontaktivarmoja koiria. Muurin takaakierto jonka jälkeen todella väljä "välistä työntö" kutoselle oli aika mielenkiintoinen ja sitä ei ihan heti vältämättä saanut optimaalisen sujuvaksi.

Rata 4 jäi taas kotitehtäväksi. Siinä on mahdollisuus ottaa aluksi A:n siirtymällä putken toiselle puolelle, mutta voi sen yhtä hyvin ohajta myös A:n edestä. Linja menee kuitenkin suoraan kohti putkea, joten pitää olla tarkkana. Puomille meno on myös haastava, ḱoska 9 on takaakierto, sen jälkeen ohjaaja saattaa jäädä ratkaisevasti jälkeen puomille ohjaamisessa.

 

- TRa