Rääkki teemalla aloitin velmennusryhmäkauden. Paikalla Päivi & Pimu, Miia & Willa, Mari & Kitty, Tiina & Jolle, Niin & Inka, Minna & Taika. Vetäjänä Päivikki

Koska toivoton olen, en ratapiirrosta tänne saa. Selitys saa luvan kelvata :) Ratana siis pari suoraa putkea , jonka jälkeen neljä vierekkäin olevaaa hyppyä välistävedoin. Tästä kepille sekä neljän hypyn kierrot niin, ettei koira hyppää yhtään hyppyä, vaaan ohjaaja ohjaa hienosti koiran hyppyjen ohi. Tästä palattiin neljän vierekkäin olevien hyppyjen ääreen ja ne mentiin takaakierroilla. Suorat putket vielä ja rata oli valmis. 

Rata osoittautuikin mielenkiintoiseksi yrittämiseksi ja loppujen lopuksi kaikki suoritti radan yllättävän hyvin. Hyppyjen ohituksen teki moni kävelemällä rauhassa ja ottamalla kunnon kontaktin koiraan. Tätä onkin hyvä treenata lisää.

Radan jälkeen rupesimme hinkuttamaan välistävetoja sekä takaakiertoja. Välistävedot olivatkin selvästi vaikeammat. Neljään tai useampaan välistävetoon on muistettava olla koiran edellä ja ohjata kunnolla yläkropalla. Jos jää koiran jälkeen on paljon vaikeampaa ohjata pari viimeistä väliä, niinkuin saimme huomata. OIkeastaan sama ohje on takaakierroille, ole edellä ja pidä oma linja lähellä hyppyjä, jolloin koiran linjat ovat kaikista nopeimmat ja mutkittelu vähenee. Tällöin myös ohjaaminen on helppoa (jos koira osaa takaakierron): muutama koirakko menikin ilman mitään muuta ohjausta kuin käsky.

Kaikille saimme onnistumisen tunnetta ja selvää näyttöä siitä, että keväällä kaikki saavat nämä kohdat mentyä nollilla :)