Keskiviikon uusi valkkuryhmä aloitti kauden ratatreeneillä. Treeniratana oli viime keväältä Jenni Lehtisen rata Procaniksen koulutuksesta. Olen itsekin treenannut radan muutamaan kertaan uudelleen. Radassa on hyviä pätkiä jossa tulee LIIKKUA ja luottaa että koira suorittaa esteet. Toisaalta radassa on kohtia jossa tulee osata rytmittää ohjausta koiran liikkeen mukaan.

Alku oli haastava, toinen hyppy suoritettiin takaakiertona ja sen jälkeen oli 3 hypyn suora ja sitten taas takaakierto. Tässä tuli luottaa koiraan että se suorittaa oikein 2 hypyn takaakierron ja liikkua rohkeasti 5 nro hyppyn takaakiertoa ohjaamaan. Muita haastavia paikkoja oli mm. A:n alla olevalta putkelle puomille, joka tuli joko ohjata kunnolla tai rytmittää niin että koira saa rauhassa itsenäisesti katsoa missä puomi on. Kokeilimme myös eri ohjaus vaihtoehtoja, jotta löysimme joka koirakolle parhaimmat ohjausvaihtoehdot

 

Ratapiirros kopio suojattu, joten en lisää sitä tänne blogille. Halukkaat saavat lainata ratapiirrosta allekirjoittaneelta.

-Pekka