Talven toiset treenit käytiin MM-kisojen jälkimainingeissa, joista sain inspiraatiota treeneihin. Pääteemana oli keppihaasteet, mutta mukana oli myös MM-kisojen okseri/pituus herkässä paikassa ja Mujushenkistä putkihässäkkää.

Treeneissä oli mukana Kati&Into, Pekka&Spot, Outi&Olli, Petri&Remu, Anu&Nipsu ja Krista&Hippu.

Aloitettiin pienellä häiriön kestoharjoituksella. Ensin helpohko pujottelu, jonka molemmin puolin oli leluja enemmän tai vähemmän hollilla. Kokeneillekaan pujottelijoille haaste ei ollut liian helppo, kun matkalla oli tarpeeksi houkuttelevia leluja. Eniten vientiä sai tämä pieni ja pirullinen Cuz:

Erityisesti Into on tunnetusti aika heikkona näihin jalallisiin palloihin, joten pojalla oli kyllä tahtojen taistelu kun pieni vihreä oli pujottelun matkalla.
Seuraava kierros otettiin niin, että lelut lentelivät pujottelijan edessä. Tässä oli kans vähän haastetta, mutta ihailtavalla tsempillä moni selvisi haasteesta. Kunniamaininta Nipsulle, jota ei olis voinut kuolaset lelut vähempää kiinnostaa ja ne eivät häirinneet pujottelua, vaikka yksi leluista lensi vahingossa Nipsun selkään kesken suorituksen.

Sitten päästiin itse tekniikkatreenin, jonka (vahingoniloisena) valitsen aloittamaan erään ProCaniksen ratakohdan, jonka kanssa Katin koutsaamana taisteltiin kerta jos toinenkin eräissä kesän treeneissä. Niin haastava kepeille vienti, että silloin melkeen itketti.

(Kuin hienoo olis, jos kisoissakin olis näin söpöjä estenumeroita? :D )

Ensin pinkit eli vienti umpikulmaan. Pakkovalssilla tai saksalaisella kakkoselle onnistui suht hyvin kun pääsi itse viemään sisäpuolta kepeille. Ulkopuolelta poispäinkäännöksellä oli huomattavasti haasteellisempi monille. Sama kuvio toisin päin ja oli sisäpuolelta vietynäkin haastava, kun koira piti saada avokulmaan. Helposti hakivat kakkoseen tai jopa kolmoseen. Myös nuo kakkoshypyt houkuttelivat useita, jos vähänkin rintamasuunta jäi auki.

Kolmantena harjoituksena oli lyhyt ratapätkä, josta ei ole piirrosta, koska se oli kynällä kaavailtu jälkikäteen ratapapereihin. Ajatuksena oli kuitensin ensin kaahottaa yksi kierros ja sen jälkeen piitudelta tiukka käännös kepeille. Pituuden viimeiset palikat oli melko herkässä, mutta todenna onnistuneita kokoamisiakin nähtiin.

Lopuksi tehtiin MM-hengessä hieman helpotetumpi versio maksien finaaliradan alusta, jossa todella moni otti keppivirheen, kun yllättävän liukas alusta ei pitänytkään ja koirilla oli fyysinen mahdottomuus kääntyä kakkosväliin. Vaikka tämä (punaisella taustalla olevat numerot) oli vähän loivempaan avokulmaan, niin neliraajaluisteluita nähtiin siltikin. Eli suoralta kertyvä vauhti oli otettava pois. Nopeimmista koirista Nipsulla oli hienon maltillinen sisäänmeno, vaikka Anu lähetti sen takaakin itsenäiseen aloitukseen.
Lopussa oli työstettävää 5. hypylle viennin kanssa, toisaalta piti ottaa putkesta kiinni jotta koira kääntyi, mutta toisaalta piti ennättää edellä kertomassa okserin jälkeistä käännöstä. Hyviä käännöksiä saatiin kaikille, eikä okserin rimaakaan tarvinnut nostaa montaa kertaa.

Viimeiset 7 minuuttia tehtiin harmailla merkitty pätkä kisanomaisesti. Putkirallia.