Keskiviikkona 26.11. treenattiin vauhtia. Mukana menossa Petri & Remu, Krista & Hippu, Outi & Olli, Pekka & Spot, Kati & Into sekä Päivi & Pimu. Treenit veti Anu.

Ensimmäisellä radalla yritettiin mennä vain mahdollisimma lujaa.

Tarkoitus oli tehdä ensin kisamainen suoritus (nollana tietenkin...), sitten mahdollisesti viilata jotain yksittäistä kohtaa ja lopuksi tehdä uudestaan koko rata ja parantaa aikaa. Näennäisen helppo rataprofiili aiheutti kuitenkin yllättäviä vaikeuksia, eikä kaikille saatu edes yhtä puhdasta suoritusta.

Alkusuoralla suurin osa otti vähän etumatkaa, mutta sparrasi koiraa lisäksi omalla liikkeellä. Toimivin vaihtoehto on koirakohtaista. Ollilla vedätys sai kakkosriman tippumaan, mutta kun Outi meni suoran päähän vastaanottamaan, Olli tuli suoran jäätävää vauhtia ja huolellisesti hypäten. Vaikka putkeen meno näyttää loogiselta, eivät Spot ja Into irronnetkaan sinne niin helposti kuin ohjaajat ensin kuvittelivat, vaan ohjaajan "lintsailu" sai koirat kääntymään ennen putkea.

Putkesta putkeen menot välillä 5-7 sujuivat useimmilta hyvin. Into piti ottaa tiukasti mukaan vitosputkesta, ettei se livahtanut suoraan edessä olevalle puomille. Varsinkin maksit upposivat 7-putkeen kuin itsestään, mutta pikkukoiria piti saatella pidemmälle, ne kun ehtivät tuossa välissä reagoida, jos ohjaaja lähti kääntymään vasemmalle. Varsinkin Hippu piti ohjata putkeen huolella, muuten se kipusi aalle.

8-11-välissä kokeiltiin erilaisia variaatioita. Pekka ohjasi aan ja putken puomin puolelta. Tässä oli aluksi yllättävän vaikea saada Spot irtoamaan putkeen 11, mutta kun se saatiin sujumaan, tämä oli ihan toimiva vaihtoehto. Muut pysyivät toisella puolen, jolloin aalla piti vain ottaa koiran nopeudesta riippuen tarpeeksi etumatkaa, jotta ehti työntää koiran putken 11 ulompaan päähän. Outi kokeili Ollin kanssa molemmat vaihtoehdot, ja nopeammaksi todettiin "alapuolelta" ohjaus, vaikka siinä pitikin pitää koiraa aalla vähän kauemmin.

Kohti nurkkaa jatkuvilla kepeillä osalla koirilla oli vaikeuksia pujotella loppuun asti, kun ohjaajat jättäytyivät sivuun/taakse. Tässä siis aihetta tekniikkatreeneihin! Putkesta 16 putkeen 17 aiheutti jotain pientä. Pimulle oli pakko tehdä putkijarrutus 16:lla, muuten se lukitsi putken 17 vasemman pään, eikä putkien välissä ollut enää mitään tehtävissä. Muut koirat tulivat ihan hyvin vetoon mukaan.

Yhdet puhtaat 0-radat saivat tehtyä Spot, Into ja Olli. Remukin meni muuten ongelmitta, mutta puomin kontaktilla piti vähän korjailla. Nopeimman radan tempaisi Olli huikealla ajalla 35.85. Seuraavana kannoilla oli Spot ajalla 37.00. Into seisoskeli huolella kontakteilla, joten muuten vauhdikkaalla radalla aikaa kului vähän enemmän, 42.13.

Koska nopeus ei ole vain lujaa menemistä suoraan, toisella radalla treenattiin kääntymistäkin.

Ensimmäiset variaatiot ohjauksissa nähtiin heti alussa esteillä 2-4. Suurin osa meni aan oikeaa puolta tehden kakkosella valssin tai ihmisnuolen/niiston. Outi kokeili Ollin kanssa ensin aan vasemmalle puolelle jäämistä, mutta Ollia ei saatu kääntymään putkesta oikeaan suuntaan. Pienellä hiomisella kakkosesteen valssikin saatiin sitten tehokkaaksi, ja Outi pääsi juoksemaan toista puolta. Päivillä ja Pimulla aan vasenta puolta meno toimi sen sijaan hyvin ja Pimu kääntyi putkesta tiukasti neloshypyn suuntaan.

Myös pätkällä 5-7 nähtiin erilaisia vaihtoehtoja. Ainakin Petri ehti Remun kanssa juosta suoran putken puomin puolelta ja työntää sieltä koiran putkeen 7. Muut taisivat jäädä toiselle puolen ja luottaa vetoon. Kristan ja Hipun kanssa kokeiltiin persjättöä väliin 6-7, ja se olisikin voinut olla tarkemmalla ajoituksella ihan toimiva.

Hypyn 11 suurin osa kierrätti valssilla ylemmän siivekkeen kautta. Tässä piti jonkun verran säätää rytmitystä, ettei koira valunut pitkälle kurville. Pekka kierrätti Spotin sisäkautta ja teki hypyn 13 käännöksen takaaleikkauksalla. Kellotettiin myös toinen versio, mutta siitä saatiin suunnilleen sama aika.

Loppuradan sai sitten vain juosta. Kaikki irtosivat loppusuoralle ihan hyvin. Pienelle Hipulle vauhdikas suora ja korkeat hypyt näyttivät aiheuttavan vähän ongelmia, mikä tuli ohjaajallekin yllätyksenä. Todettiinkin, että eipä tämmöisiä juuri tule treenattuakaan. Pimun kanssa onkin tiedossa, että vauhtisuorien hyppely on vaikeaa. Hienosti pysyi Pimulla kuitenkin ajatus mukana ja rimat ylhäällä, vaikka ponnistuspaikkoja piti hieman hakea. Hyppytekniikkatreeneistä opittua on, että jokainen ylimäräinen laukka-askel tuo lisää aikaa, joten jos koira teputtaa monen esteen loppusuoralla, tulee siinä annettua ihan turhaa tasoitusta muille. Treenaamisen arvoinen siis näinkin "yksinkertainen" asia. Into taisi näyttää vauhdikkainta menoa ottamalla esteväleihin vain yhden väliaskeleen...

Tällä radalla nollia tekivät Remu, Hippu, Olli ja Spot. Olli veti taas tiukasti pisimmän korren ajalla 41.19. Spot pääsi ihan kannoille ajalla 41.96. Hipun aika oli 50.88 ja Remun parempi kierros 52.57. Kontaktien ollessa mukana radalla ajat eivät toki koskaan kerro pelkästä etenemisnopeudesta, vaan suuri merkitys on sillä, kuinka kontaktit suoritetaan.

Vauhdikkaita ratoja mennessä kontatkin alkoivatkin monilla vauhdin hurmassa lipsua. Itse asiassa yksikään koira ei tehnyt kaikkia kontakteja puhtaasti. Treeni toimi siis myös ihan hyvänä kontaktien vahvistuksena, tai ainakin taidontarkistuksena ;)