Treenien teemana toimi vauhti. Treeneissä olivat kaikki keskiviikkolaiset paikalla. Ipe ja Laurakin olivat palanneet tauolta. Kokosin Turun 1 -luokan radoista treenit, jossa oli selvät loppu- ja alkusuorat. Muutenkin rata oli helpohko jossa koira sai suorittaa vauhdikkaasti rataa, ohjaajan tuli hieman rytmittää omaa liikettään ettei liikkunut liikaa edelle.

Kellotin joka radalta alku- ja loppusuoran, johon myös kokeilimme eri ohjauksia. Eri ohjauksilla ja rytmittämisellä pyrimme löytämään mikä on koirakon nopein tapa suorittaa alku- ja loppusuoria. Kellotus paljasti mielenkiintoisia asioita... Vaikka luullaan että vedättämällä saadaan koira kulkemaan nopeammin, niin tämä ei päde joka koirakolle. Esim. Katilla ja Intolla parempi aika tuli kun Into sai itsenäisesti suorittaa esteet. Osalla koirakoista esim. Outi ja Olli ajat olivat melkein samat vedättämällä kuin itsenäisesti suorittamalla. Suurimmalla osalla kuitenkin vedätys oli nopeampi tapa. Kellotus paljasti myös että osalla koirista alkoi hieman "tassu painaa", kun vauhdikkaita toistoja tuli useampi.

Alku- ja loppusuoria tulisi kellottaa ja testata mikä on nopein tapa suorittaa suorat omalla koiralla. Vedätys vai lähettämällä?

-Pekka