Ratatreeneissä mukana olivat Laura&Isla, Päivi&Pimu ja Anu&Nipsu. Kouluttajana toimi Outi, joka toi treenattavaksi viikonlopunna Topteamissä  harjoittelman radan. Oreniuksen rata oli jo topteamissä osoittautunut erittäin haastavaksi, mutta hyvin valkkuryhmä' siitä lopulta suoriutui. Alkuperäisessä radassa oli 30 estettä, mutta hyppyjen vähyyden ja treenikentän lyhyyden takia radan loppupäätä jouduttiin hieman muokkaamaan niin, että estemääräkin väheni muutamalla hypyllä.

Rata treenattiin kahdessa osassa, jonka jälkeen yritettiin vielä nollarataa. Ongelmallisimmaksi kohdaksi osoittautui alkupätkä, jossa eteenkin vienti 5-6 oli haastava. Koira piti saada 5-hypyltä kääntymään tiukasti, jottei se hypännyt 3-hyppyä uudelleen. Parhaiten käännöksen suoristus onnistui vastakäännöllä. Käännön jälkeen piti siiryä nopeasti ohjaamaan 6-hyppy, jottei koira mennyt putkeen. Parhaiten onnistuivat Anu&Nipsu, jotka saivat heti ensimmäisellä kerralla mentyä alkupätkän virheettömästi. Pienellä hiomisella saimme käännöksistä vielä paljon tiukempia. Isla ja Pimu suorituivat myös hyvin pienen treenin jälkeen.

Loppuradan opetuksena oli, että koirat irtoavat hyvin väärillä esteille, jos linjaus ei ole oikea. Lisäksi välistävetoja ja päällejuoksuja on vielä treenattava. Tärkein onnistumiseen johtava suoritustekijä on kuitenkin oman ohjauksen stemppaus niin, että ei jäädä seisoskelemaan vaan edetään tehdokkaasti ja oikea aikasesti näyttämään koiralle seuraavat esteet.

Nollakierroksella parhaiten suoriutui Nipsu, jolle tuli vain yksi virhe päällejuoksu kohdassa.