Keskiviikon 21.12. teemana oli vauhti. Mukana treeneissä oli Outi ja Olli, Laura ja Isla, Pekka ja Spot, Anu ja Nipsu sekä Petri ja Remu. Treenin veti Krista. Ensimmäisellä radalla oli paljon samaa vuoden 2010 SM-kisojen maksien hyppyradalta. Ja toisella radalla oli pätkiä vuoden 2007 MM-kisojen minien ja medien hyppyradalta.

Treeni aloitettiin kumminkin ohjaajien lämmittelyllä ja juoksutekniikan hiomisella ;) Eli tehtiin perus juoksukoordinaatioita; polvennostokävelyä, polvennostojuoksua, pakarajuoksua ja lopuksi vielä kaksi vetoa. Tärkeintä oli saada esiin se terävyys mitä agilityssa tarvitaan.
Sitten aloitettiin ratatreeni. Ensimmäisellä radalla oli 22 estettä ja se osoittautui melko haastavaksi. Radalla kepit oli haastavassa paikassa sekä kulmassa, ja harjoiteltiin paljon putkiin irtoamista sekä niiden jälkeistä haltuunottoa. Kepeillä parhaiten onnistui Olli ja Spot, muut hioivat keppejä muutamaan kertaan. Isla onnistui kepeillä kun Laura pyöritti esteen 5 ympäri ja saattoi Islan selkeästi ensimmäiseen keppiväliin. Nipsu haki lopulta kepit itsenäisesti kun Anu antoi Nipsulle aikaa eikä kiirehtinyt itse. Remulle sopi parhaiten pakkovalssi kepeille viennissä. Lopulta kaikki valitsivat esteiden 10 ja 11 kohdalla päällejuoksun ja putkeen 12 lähettämistä sekä sen jälkeistä haltuunottoa harjoiteltiin jokaisen kanssa. Kaikki koirat piti hakea aivan putken suulta ettei kaarre tullut liian pitkäksi. Myös putkelle 16 lähetystä harjoiteltiin suurimman osan kanssa. Harjoittelun jälkeen puhtaan nollan teki Remu, Spotille tuli muuten 0-tulos, mutta 1 rima tuli alas ja Nipsu teki aivan loistavaa nollaa, mutta keinun kontaktia jäätiin harjoittelemaan kunnolla.



Toisella radalla oli 13 estettä, jossa koiralle saatiin putkilla vauhtia ja hypyillä piti koira saada kääntymään siinä vauhdissa. Muut leieröivät putken numero nro 3 jälkeen esteen nro 2 paitsi Anu ja Petri. Outi koitti molempia tapoja, mutta leieröimällä Ollin kaarteet saatiin pienemmiksi. Ja taas kepit oli haastavassa paikassa, ainakin nro 12. Putket sujuivat kaikilta loistavasti. Outi muutti hypyn 8 jälkeen takaaleikkauksen valssiksi ja putkeen lähetys onnistui paremmin. Laura ja Isla harjoittelivat muutamaan kertaan putkelle 9 vientiä ja se onnistui heti kun Laura suuntasi ohjauksensa enemmän putken suuta kohti :) Spotilla putket sujuivat loistavasti. Nipsun käännös oli erityisen pieni hypyllä 8. Remu sai nopeutta lisää koko radalla kun Petri malttoi pitää heidän välimatkansa pienempänä. Kepeillä nro 12 Remulle sopi taas pakkovalssi parhaiten ja Nipsun kepit sujuivat kun Anu antoi Nipsulle aikaa ja malttoi olla liikkumatta itse liian nopeasti :) Islalla, Spotilla ja Ollilla kepit nro 12 muistaakseni sujuivat ongelmitta.