Välipäivinä treenaamaan pääsivät vain Krista ja Hippu, Kati ja Into sekä Pekka ja Spot. Treenit veti Anu.

Teemana oli rata, ja tehtiin "ihan tavallista ratatreeniä" :) Aloitettiin viime PM-kisojen finaaliradalla. Ahtaamman kentän takia rataa piti vähän tiivistää, joten mittasuhteet eivät ihan vastanneet ratapiirrosta.

Kaikki tekivät radan ensin kisamaisesti ja sen jälkeen käytiin sitä läpi pätkissä ja kokeiltiin erilaisia ohjauksia. Lopuksi vielä kisamainen suoritus, joka taisi mennä kaikilta ainakin melkein nollana. Muutenkin kuvioista selvittiin varsin pätevästi.

Ensimmäiseen aalle menoon kaikki kokeilivat sekä pakkovalssia että päällejuoksua kakkoshypylle. Molemmat toimivat hyvin, tosin jälkimmäisessä maksit lähtivät helposti ohjaajan linjan mukana kohti keinua.

Putki 9 oli radalla vähän eri kulmassa, mutta käännös pituudelta oikeaan päähän oli joka tapauksessa tiukka. Kaikilla se onnistui hyvin valssilla. Pekka ja Spot kokeilivat onnistuneesti myös vekkiä ja vastakäännöstä pituudella. Väliin 10-11 kaikki tekivät ensin valssin, joka oikein ajoitettuna olikin toimiva. Krista ja Kati kokeilivat siihen myös persjättöä. (Linja putkesta kympille oli loivempi kuin kuvassa.)

Väliin 14-15 kaikki tekivät ensin valssin ja kiersivät aan kuvassa yläkautta. Putken jälkeen Krista ja Pekka ehtivät persjättöönkin ennen keinua. Maksien kanssa kokeiltiin myös aan leijeröintiä niin, että ohjaajat heittivät koiran hypylle 14 ja putkeen ja ohjasivat keinulle aan alapuolelta. Tämäkin onnistui, joskin ensimmäinen vaihtoehto tuntui varmemmalta.

Irtoaminen renkaalle puomi leijeröiden oli yllättäen helppo pienelle Hipulle, mutta vaikea makseille. Ilmeisesti suht lyhyt esteväli aiheutti sen, etteivät koirat ehtineet huomata rengasta putkesta ulostullessaan, vaan juoksivat sen ohi puomin puolelta. Muutamalla yrityksellä tämäkin saatiin toki toimimaan molemmilla.

Lopuksi tehtiin vielä toista rataa suunnilleen samalla pohjalla. Pekka ja Spot osallistuivat vain tutustumiseen ja jättivät voimia rankkaan treeniviikkoon, mutta Into ja Hippu kiisivät vielä hyvällä temmolla.

Rata alkoi siitä, mihin edellinen loppui, eli alkusuoralta koira piti saada irtoamaan puomin taakse putkeen. Hipulle tämä oli ensin vaikeaa, mutta kun se palkattiin pari kertaa renkaan taakse, sujui leijeröinti kuin vettä vaan. Intolle putkeen meno ei aiheuttanut ongelmia.

Tämän lisäksi radalla oli vain yksi haastellinen kohta, kun putkesta piti kääntyä todella tiukalla kurvilla pituudelle. Kisasäännöt estäisivät samanmoisen kohdan, mutta ainahan kaikenlaista voi treeneissä kokeilla. Krista ja Hippu saivat kuvion onnistumaan vekillä ja sopivasti ajoitetulla takaaleikkauksella ennen putkea. Intokin saatiin vekattua pituudelle, mutta sitten Katille tuli turhan kiire putkenjälkeiseen elämään. Kohta saatiin onnistumaan, kun Kati valssasi pituudelle, mutta parhaiten toimi vastakäännös. Sillä Into kääntyi pituudelle tiukasti, mutta Kati sai vekkiä paremman etumatkan.

Päteviä koiria ja ohjaajia! Tästä on hyvä jatkaa uuteen vuoteen!