Torstaina mukana treenaamassa oli Päivikki & Rocky, Niina & Inka sekä Minna & Taika.

Teemana oli rääkki ja ohjaajat saivat pistää tossua toisen eteen helpolla lämmittelyradalla. Rata oli U-mallinen sisältäen muutamia hyppyjä ja suoraputkia. Kellotettiin aikoja kun 1) ohjaaja jätti koiran ensimmäisen hypyn sekä putken taakse 2) kun ohjaaja jätti koiran ensimmäisen hypyn taakse ja sijoittui putken lähelle 3) ohjaaja lähti koiran kanssa suurinpiirtein samoihin aikoihin liikkeelle. Ensimmäisellä kerralla mentiin kaikki kolme variaatiota läpi kellotuksella ja huilimaan, seuraavalla kierroksella toistettiin harjoitus ja kellotettiin.

1) koiran jättö kauas, ohjaaja vastaanottamassa putken takana

Rocky: 6.48 (1 kierros) / 6.53 (2 kierros)
Inka: 6.62 (1 kierros) / 6.63 (2 kierros)
Taika: 6.76 (1 kierros) / 6.32 (2 kierros)

2) koiran jättö, ohjaaja vastaanottamassa ensimmäisen hypyn takana

Rocky: 6.47 (1 kierros) / 6.58 (2 kierros)
Inka: 6.52 (1 kierros) / 6.42 (2 kierros)
Taika: 6.68 (1 kierros) / 6.49 (2 kierros)

3) koiran kanssa lähtö samaan aikaan

Rocky: 6.66 (1 kierros) / 6.77 (2 kierros)
Inka: 6.64 (1 kierros) / 6.69 (2 kierros)
Taika: 6.85 (1 kierros) / 6.82 (2 kierros)

Pohdittiin yhdessä mikä vaihtoehto ohjauksissa on paras koiralle, edessä ohjaaminen, kunnolla vedättäminen, ohjaaminen koiran rinnalla. Onko parempi olla kunnolla näyttämässä mihin mennään, ottaako koira vauhdilla kiinni vai jääkö suorittamaan esteitä samaan tahtiin kuin ohjaisi koiraa viereltä.

Tehtiin vielä vähän pidempää ratapätkää sisältäen hyppyjä, putkia ja kepit. Ensimmäisellä kerralla ratapätkä suoritettiin niin, että ohjaaja suunnitteli itse radan. Toinen ratapätkä suoritettiin toisenlaisella ohjaustyylillä, mm. hiottiin ohjaajan liikkumista. Mm. Rockylla kepeillä itsenäinen pujottelu hidastui selkeästi kun Päivikki jäi käskyttämään taka-alalle. Minnan Taika irtoili hyvin muille hypyille ja tiukemmilla käännöksillä ja nopeammalla liikkumisella (koira jätettiin suorittamaan itsenäisesti hyppyjä) saatiin suunta oikeaksi ja blokattua väärät esteet. Niinalla ja Inkalla hinkattiin sylivekkiä, pienellä liikkeellä Inka kieltäytyi ja jäi epäröimään hyppyä. Treenaamalla tätä saatiin paremmaksi.

Kellotin 12 esteen ratapätkälle parempia aikoja parannelluilla ohjauksilla. Loppuun vielä treenattiin putken leijeröintiä koirilla, piti ohjata suoraputken vieressä olevalle hypylle niin että ohjaaja pysyi samalla puolella koko aika. Koirien oli hankala kääntyä hypylle vaikka ohjaajan liike oli selkeä. Helpotettiin harjoitusta kääntämällä putkensuuta kohti hyppyä. Toistoja sai tehdä jotta koirat eivät enää kääntäneet päätään ohjaaja kohti ja lähtivät heti hypylle käskystä. Kaikki koirakot onnistuivat tässä lopulta! :)

Torstain treenit oli kokonaisuudessaan suht helpot, mutta ohjaajien jaloissa kuulemma tuntui juokseminen vaikka hyvin suoraviivaista olikin! :)

- Lea