Vauhtitreeneissä testattiin suhteellista vauhtikäsitystä. Kellotettiin siis helppoa(!) juoksurataa kahteen kertaan, ensin mielikuvituskoiran kanssa ja sitten ihan oikein koiran kanssa. Rata oli niinkin läheltä kuin täältä vanhoista blogikirjoituksista kaivettu, jonka Saara on joskus aikoinaan vetänyt treeneissä.

Treeneissä oli Anu & Nipsu, Krista & Hippu, Outi & Olli, Kati & Into, Pekka & Spot ja Lea & Ama.

Ensin juostiin 1-17, joka oli minien ja medin osalta helpommin hahmotettavissa mielikuvituskoiran kanssa. Minikuskit juoksivat radan koiran kanssa nopeammin kuin ilman, pitkien estevälien etenemisnopeus oli loppujen lopuksi mineilläkin kovin korkea. Outilla oli hyvä tuntuma Ollin vauhtiin, koska sekä ilman että koiran kanssa aika meni sekunnin sisään.
Makseilla sen sijaan oli haasteellisempaa hahmottaa lopun irtoaminen keppien jälkeen (12-17), kun koiraa ei tarvitse itse vielä loppuun asti, niin vauhtia oli huomattavasti vaikeampi hahmottaa. Toisella kierroksella (esteet 17-33) makseillakin oli jo hyvä tuntuma vauhdista. Ilmeisesti harjoitus tekee mestarin, koska minitkin tekivät todella samanaikaisia ratoja koiran kanssa ja ilman.

Lopuksi juostiin koko rata kerrallaan niin, että palkkailtiin normaalia enemmän. Vauhti kun on usein tulosta hyvästä motivaatiosta ja motivaatiota nostaa palkka. Sitä paitsi välillä on hyvä vaan juosta kuin reikäpäät ja nauttia vauhdin huumasta! ;)

Laura