Valmennusryhmän vuosi aloitettiin keskiviikon tekniikkatreenillä. Paikalla olivat Kati ja Into, Laura Ja Isla, Anu ja Nipsu sekä torstairyhmästä Mari ja Kitty. Treenit veti Petri.

Radan pituus oli 25 estettä, josta ensin tehtiin esteelle 13 asti. Tarkoituksena oli harjoitella ohjausta pienillä esteväleillä ja kokeilla ainakin kahta eri ohjaustapaa hyppypyörityksiin.

1-2 esteillä toimivammaksi ohjaukseksi taisi kaikilla osoittautua kakkosen takaakierto, josta pakkovalssilla ta päällejuoksulla putkeen 3.  Kati sai kyllä pakkovalssin toimimaan kakkosen oikealta puolelta, kunhan Into ensin päästeli isoimmat höyryt pinkomalla muutaman kerran koko esteen ohi.

6-7 välillä varmaksi osoittautui valssi kutosen takana, kun koira jäi A:n kontaktille. Mari sai pinkoa ihan kunnolla valssaamaan, kun Kittyllä on juoksukontakti. Hyvin kuitenkin ehti, kunhan aloitti spurtin heti kun oli varmistanut A:n valinnan. Kati taas käänsi Inton joka kerta varmasti takaaohjauksella jääden itse kutosen ja kasin väliin.

8-9-10 pyöritykseen kokeiltiin kakkosvaihtoehtona ohjausta, jossa ohjaaja otti koiran vastaan putkesta puomin ja 9 esteen välissä selkä koiraan päin. Tästä vippaus oikealla kädellä ysille, pari taka-askelta ja samalla kädellä kympille. Lauralla, Katilla ja Anulla ohjaus toimi heti ekalla yrityksellä. Kittylle ohjaus oli vielä uusi, joten sitä harjoiteltiin vaiheissa.

Kun koirat ja ohjaajat oli saatu lämmiteltyä, tehtiin väliohjelmana kontaktien nopeuden kellottamisia. Kaikki tekivät kaksi perättäistä kontaktia, jotka alkoivat yhden hyppyesteen takaa, jotta saatiin normaali lähestymisnopeus. Ajat ovat käsiaikoja, joten ne ovat siis noin-aikoja.

A

Isla 2,5 s ja 2 s
Into 2.9 s ja 2.7 s
Nipsu 2.2 s ja 2.2 s
Kitty 1.4 s ja 1.5 s

Puomi

Isla 3 s ja 2.8 s
Into 3.4 s ja 3.2 s
Nipsu 3 s ja 2.8 s
Kitty 2 s ja 2.1 s

Keinu

Isla 2.7 s ja 2.3 s
Into 2 s ja 1.9 s
Nipsu 2.2 s ja 2.2 s
Kitty 2.1 s ja 2 s

Kontaktit tehtiin siten kuin kisassakin eikä yritetty mitään huippunopeita vapautuksia riskillä. Mari käyttää Kittyllä juoksukontakteja kaikilla kontakteilla.

Lopuksi tehtiin koko rataa. Alkurataa oli harjoiteltu sen verran, että pituudella 19 tuli vasta ensimmäinen virhe. Siinä jos lähti liian aikaisin esteen 20 taakse ottamaan vastaan, tuli koira pituuden sivusta. Esteellä 24 kauimmaisen siivekkeen kierto tuntui varmalta ja ainakin makseilla jopa nopeimmalta vaihtoehdolta.