Karsintojen jälkeisen rääkkiteeman jättivät väliin karsintalomaa pitäneet Olli, Spot ja Nipsu. Paikalla olivat siis Lea & Ama, Laura & Isla, Petri & Remu ja Anu & Nipsua tuuraamaan päässyt Luu.

Teemana oli rääkki, mutta sitä sovellettiin tällä kertaa aika laimeasti. Tehtii muutama max. viidentoista esteen pätkä, joissa suurimmat haasteet taisivat tulla keppien kanssa.

Ensimmäisellä radalla kepeille mentiin aika pitkällä viennillä varsin jyrkästä avokulmasta.  Kepit lähtivät ikäänkuin U-putken keskeltä. Tähän tarjosin myös vaihtoehtoista reittiä, jos koki tämän tosi vaikeaksi. Eli matkalta olisi saanut ottaa yhden hypyn lisää ja näin vähän helpomman sisäänmenon kepeille. Tämä tulkittiin kyllä niin, että jos on ihan p----a, saa ottaa sen kautta. Vaikka viestin tarkoitus oli, että jos se alkuperäinen sisäänmenokulma tuntuu ihan p---alta, saa helpottaa. No, niin tai näin, kukaan ei tunnustautunut p---aksi ja kaikki ottivat vaikeimman kautta. Jos ehti törkkäsemään, se onnistui hyvin ihan sisäkautta viemällä, mutta yhtään nopeamman ja irtoavamman koiran kanssa parempi oli melkein mennä itse ulkokautta ja vetää koira mukaan omaan liikkeeseen ja sitten irrottaa sopivassa kohden kepeille. Kaikki saivat tämän onnistumaan hienosti.

Viimeisellä pätkällä kepit tultiin sitten toisesta suunnasta niin, että ne päättyivät melkein sinne U-putken putkenpäiden väliin. Tästä rata jatkui vielä jyrkästi takaisin päin. Tässä oli myös haasteita saada koirat pujottelemaan loppuun asti ja saada ne kääntymään sitten vielä takaisinpäin, siitä houkuttelevien putkensuiden lähettyviltä. Kaikilta onnistui tämäkin, ainakin sitten lopulta, kun kouluttajapolo meni sinne tulpaksi putkensuulle polvilumpioidensa uhallakin.

Kati