Keskiviikkona 11.7. treenaamassa olivat vain ryhmät bordercolliet ohjaajineen, eli Laura ja Isla, Pekka ja Spot sekä Kati ja Into. Koulutusvuorossa oli Anu. Teemana oli tekniikka ja keskityttiin kellottamaan erilaisia ohjausvaihtoehtoja. Käsikellotuksella ei täydellistä tarkkuutta saa, mutta selkeät erot huomattiin ja koirakoiden vahvuuksissakin löytyi vaihtelua.



Jokainen meni radan ensin kokonaan, jotta sille saatiin kokonaisaika. Ajatuksena oli toistaa sama vielä lopussa ja katsoa, millainen ero aikaan saadaan, kun ohjaukset vaihdetaan mahdollisesti nopeampiin vaihtoehtoihin. Lopulta paneuduttiin niin perusteellisesti pätkien menemiseen, ettei kukaan enää jaksanut juosta koko rataa.

Rata jaettiin neljään pätkään, joissa varioitiin aina yhden tai kahden esteen ohjausta. Ohjaaja teki ensin sen vaihtoehdon, jonka oletti etukäteen nopeimmaksi. Joitain versioita tehtiin useampi toisto, jotta saatiin aika mahdollisimman optimaalisesta suorituksesta. Tässä kooste tuloksista, vaihtoehdot kunkin kohdalla nopeusjärjestyksessä ja suluissa hitaampien aikaero nopeimpaan vaihtoehtoon. Ohjaajan valinta alleviivattu. Ja vaikkei tarkoitus ole verrata koirien aikoja toisiinsa, niin bonuksena kaikkein nopein suoritus punaiseksi väritettynä ;) Pienissä aikaeroissa on toki muistettava huomioida käsikellotuksen virhemarginaali.

Esteet 1-4, muurin takaakierto. Vaihtoehtoina vasemmalta kierrätys ulkokautta ristiin, oikealta ulkokautta ristiin (pakkovalssilla) ja niisto sisäkautta. Hitaimpana pidetty niisto oli kaikilla yllättävän nopea. Erot pysyivät kaikilla kohtuullisen pieninä, varsinkin Pekka ja Spot tekivät kaikki lähes samaan aikaan.

Isla:
1. Niisto
2. Vasemmalta ristiin (+0,15)
3. Oikealta ristiin (+0,25)

Spot:
1. Niisto
2. Vasemmalta ristiin & oikealta ristiin (+0,09)

Into:
1. Oikealta ristiin
2. Niisto (+0,13)
3. Vasemmalta ristiin (+0,28)

Esteet 3-7, hypyn 5 kierrätys. Vaihtoehtoina (kuvassa) vasemman tai oikean siivekkeen kautta kierrättäen. Spotilla ja Intolla kokeiltiin lisäksi vasemman kautta kierrätystä pakkovalssilla. Tässä kaikkien tulokset olivat odotusten mukaisia, eli pyöritys putken puolelta oli hitaampi. Aan suoritus oli mukana ajassa, joten kontaktien nopeus saattoi vaihdella ohjauksesta riippuen. Sekin on hyvä huomioida ohjausvalinnoissa, kokonaisaika on tärkein!

Isla:
1. Vasen
2. Oikea (+0,69)

Spot:
1. Vasen
2. Oikea (+0,37)
3. Vasen, pakkovalssi (+0,59) (Huom. hitain, vaikka koiran linja sama kuin nopeimmassa!)

Into:
1. Vasen
2. Vasen, pakkovalssi (+0,78)
3. Oikea (+0,84)

Esteet 7-11, hypyn 8 kierrätys. Vaihtoehtoina kierrätys (kuvassa) vasemman tai oikean siivekkeen kautta, huomioitava kierrätyssuunnan vaikutus hypylle 9. Lisäksi Pekka kokeili Spotin kanssa valssaamista 9-hypyllä keppien toiselle puolen, muuten ohjaajat jäivät keppien (kuvassa) oikealle puolen. Tässäkin kaikki osasivat valita etukäteen hyvän vaihtoehdon.

Isla:
1. Vasen
2. Oikea (+0,47)

Spot:
1. Oikea
2. Vasen + valssi (+0,03)
3. Vasen (+0,06)
4. Oikea + valssi (+0,19)

Spotilla tuli jossain vaihtoehdossa pieni töksähdys, jota ilman se olisi ollut muita selvästi nopeampi. Nyt ei vaan koutsi valitettavasti muista, mikä se oli, toivottavasti ohjaaja muistaa paremmin ;)

Into:
1. Vasen
2. Oikea (+0,57)

Esteet 11-13, putkeen vienti. Vaihtoehtoina valssi hypylle ja putkeen vienti oikealta puolen pakkovalssilla tai putken kiertäminen vasemman kautta. Pekka ja Spot jättivät tämän väliin. Islalle ja Intolle tuli aika selkeät erot, Islalle putken kierrätys ja väärän putkensuun ohitus oli harvinaisen haastavaa ;)

Isla:
1. Oikea
2. Vasen (+1,06)

Into:
1. Vasen
2. Oikea (+0,15)