Torstaina treenaamassa oli Tiina&Jolle, Minna&Taika, Niina&lainakoira-Sissi ja vierailevana tähtenä esteidenkantoavuksi värvätty Einari&Heta. Tehtiin neljä pientä radanpätkää, jotka olin koonnut viime kesän kisaradoilta. Ainakin Harri Huittisen ja Asko Jokisen radoilta löytyi kuvioita.

Ekalla radalla piti saada koira irtoamaan putkeen, jotta ei tullut liian kiire kepeille. Tämä onnistui kaikilla. Paras tapa oli lähteä koiran kanssa melkeinpä samaan aikaan lähdöstä, niin koirat yleensä ampui putkeen ihan itsestään. Lopussa oli hankaluuksia saada koira irtoamaan viimeiselle hypylle pussin jälkeen, melkein kaikki jäi kyselemään tai valitsi ohjaajan puoleisen sivuhypyn.


Toisella radalla päästiin treenaamaan kontakti/putki-erottelua. Tosi hyvin osuttiin lopussakin puomille, vaikka putkensuut oli enemmän tyrkyllä kuin kuvassa.


Kolmannella radalla taas putki/kontakti-erottelua ja erilaisia kuvioita A:n yläpuolella olleilla hypyillä. Jollelle sopi parhaiten mennä kutoselta seiskalle kutosen yläkautta, muut valssasi kutosen ja vitosen välissä. Seiskahyppy valahti monella pitkäksi jos ohjaaja tuli tekemään valssia/persjättöä sen jälkeen, paremmin onnasi heitto kaukaa seiskalle ja oma liike kohti A:ta.


Vielä viimeinen rata, jossa "pakotettiin" lopussa layeroimaan puomi. Suurista ennakkoluuloista huolimatta tämä onnistui kaikilla, Taika ainoastaan tuli viimeisestä hypystä ohi. Pientä hankaluutta aiheutti myös pujottelu kohti ei mitään.


-Päivi