Teemana siis vauhti ja koutsina Lea. Paikalla oli Anu & Nipsu, Outi & Olli (joka muuten toi herkullista kakkua Ollin piirinmestaruusvoiton kunniaksi), Petri & Remu sekä Kati & Into.


Kiitos alkuperäisestä ratapiirustuksesta ProCanikselle! :) Mä laiskana vähän muuttelin vaan numeroita ;)

Ekalla kiepillä mentiin esteet 1-16.  Putken ulostulo (4) oli lähellä keppejä joten osa kierrätti ulkokautta 5 hypylle. Kokeiltiin myös sisäkautta, osa hakeutui kepeille, mutta kun teki hyvän jarrutuksen ennen putkea ja sen jälkeen suullisen käskyn liikkeen lisäksi niin saatiinhan ne koirat kääntymään. Seuraava kompastuskivi oli puomi-putki erottelu, putken suut olivat todella lähellä puomia. Tähän keskityttiin hetkeksi aikaa enimmäkseen Ollin ja Remun kanssa. Molemmilla ohjaajilla on käsihuitaisu sekä suullinen käsky, katsottiin osasiko koirat lähteä puomille ilman ohjausta (vain suullinen käsky). Helpotin sen verran että otin pari siivekettä pois tieltä, jotta linja olisi mahdollisimman hyvä. Nipsu ja Into hakeutuivat molemmat puomille ilman ohjausta. Remu ja Olli tekivät onnistuneita toistoja vaikka ohjausta ei tullut, tässä siis pohdiskeltavaa ja treenattavaa! Eli putkeen ohjattaisiin aina ja kontaktille suullinen käsky. Helpottaa kummasti. :) Renkaalle ainakin Olli ja Into leiskauttivat komeita loikkia, pienellä jarrulla saatiin koirat kääntymään tiukasti kepeille. Loppupätkä menikin moitteettomasti kaikilla. Pientä hiomista vaan mm. ennakoivissa valsseissa.

Loppupätkä tehtiin esteillä nro 16-32. Olin unohtanut numero 30 välistä (en näköjään osaa laskea :D) joten putkeen (31) tuli hankalampi kulma. Anu ainakin kokeili Nipsun kanssa poispäinkäännöstä 18 putkelle (samalla leijeröi kepit), toimi hyvin mutta jatkon kannalta huono ohjausvaihtoehto. Kaikkien kanssa jäätiin hinkkaamaan 19-23 pätkää. Erilaisia ohjausvaihtoehtoja kokeiltiin, hankalaa oli saada koira suoristamaan linjansa esteelle 21 ja jatkamaan hypyn 22 kautta matkaa seuraavalle esteelle. Jos tässä kohtaa ahnehti, koirat tulivat 22 hypyn ohi. Kiltisti kuitenkin kaikki koirat suoristivat linjaansa ja kävivät hyppäämässä tuon hypyn kun ohjaaja vähän antoi aikaa eikä ryysinyt eteenpäin. Pitkä esteväli 22-23 toimi mielestäni kaikilla tosi hyvin, pari kertaa näki että koirat kyselivät että minne, hypylle vai renkaalle. Puomilta mentiinkin sitten putkeen (esteet 24-25), Intolla vähän helpotettiin. Esteväli oli suorastaan laiton! :D Esteet nro 26-28 mentiin niin että melkein kaikki ohjaajat kokeilivat ohjata epäsuoran molemmilta puolilta. Esteelle nro 28, takaaleikkaus ja valssi tai ennakoiva valssi ja jaakotus tai ennakoivan valssin-niiston-ja jaakotuksen sekoitus. :D Hyvin saatiin linja 29 hypylle kun ohjaajalla oli rintamasuunta kohti keppejä. Jos rintamasuunta jäi vähän ns. auki, hakeutui koirat puomin vieressä olevalle hypylle. Kokeiltiin myös 31 putkelle keppien leijeröimistä. Hyvin saatiin onnistumaan!

- Lea