Keskiviikkona 12.9 ei treenattukaan ihan perinteiseen malliin. Allekirjoittaneella oli hirveän hauskaa keksiä treenejä porukalle.
Mukana treenaamassa olivat Anu ja Nipsu, Petri ja Remu, Outi ja Olli sekä Pekka ja Spot. Pekka oli tuonut meille hyvää valiokakkua (Spot hyppyvalioitui pari viikkoa sitten :)) jossa oli kyllä "loraus" enemmän sitä kahvia mitä ohjeen mukaan piti olla. Ehkä siksi treenit olivatkin aika naurupainotteiset?!? ;)

Ekalla kierroksella oli 13 esteen ratapätkä, mutta perinteisestä agilitystä poiketen nro 11 oli pöytä ja temppurata. Koiran piti jäädä pöydälle odottamaan kun ohjaaja teki tokotermein idarin eli kartioin merkatun radan. Ekaksi piti kyykätä, sitten juosta. Seuraavaksi konkata ja vaihtaa jalkaa seuraavalla kartiolla. Takaisinpäin juostiin kartioiden kautta ja kun päästiin "maaliin", otettiin koira mukaan pöydältä ja jatkettiin rataa. Ajat tietysti kellotettiin, tämähän oli tiukkaa kilpailua. ;) Ekalla kiepillä Nipsu jäi jumittamaan puomille ja tokalla kiepillä Olli tarjoili 20n-20ffia pöydälle. :D Toisella kiepillä Pekan piti nauraa koko ratapätkän verran, taisi olla aikas hankalaa myös keskittyä samalla ohjaamiseen. Kellotusten jälkeen muutaman kanssa hiottiin alun hyppyjä erilaisilla ohjauksilla.

1. KIEPPI (1.kierros/2.kierros)
Remu: 47,07s / 47,13
Nipsu: 57,49 / 38,37
Olli: 39,08 / 45,82
Spot: 42,07 / 41,54

Tokalla kiepillä olikin vähän erikoisempi juttu. Olin tuonut kotoa pääasiassa erikokoisia palloja, mukaan oli eksynyt kyllä kaikkea muutakin. Pallot piti kuljettaa paikasta A paikkaan B. Kun ohjaajalla oli kaikki pallot mukana, piti koiran suorittaa puomi ja putki ja kun koira oli mennyt putkeen, sai ohjaaja tyhjentää pallot koriin. Teimme kaksi kierrosta niin että Petri aloitti ja muut suorittivat jonka jälkeen uusi kierros. Tässä näki vähän muiden tekniikoita ja oli aikaa hioa sotasuunnitelmaa. Petri piti pitkään johtoaikaa, mutta Pekka keksi ylivetosuorituksen. Anullakin oli todella hyvä tekniikka, pallot paidan sisään vaan! :D Taskuja ei saanut käyttää ja hankalinta oli jos pallot karkasivat aloituspisteen pöydältä maahan. Olli taisi varastaa yhden pallon itselleen Outin kerätessä palloja. :D Kaikki saivat kerralla kaikki pallot mukaansa vaikka palloja oli paljon! :)

2. KIEPPI (1.kierros/2.kierros)
Petri: 30,10 / 23,84
Anu: 33,98 / 24,56
Outi: 32,38 / 32,40
Pekka: 30,50 / 17,02

Lopussa oli 1min aikaa suorittaa esteitä haluamassaan järjestyksessä. Radalla oli puomi, kepit, kaksi putkea ja hyppyjä. Puomin ja kepit sai suorittaa max 2 kertaa (2pistettä) ja putket neljä kertaa (2 pistettä), hypyistä sai yhden pisteen. 1minuutti oli aika paljon aikaa ja lopussa se menikin siihen että ohjaajat suurinpiirtein pyörivät paikoillaan koiran suorittaessa hyppyjä. :D
Pekka ja Spot saivat vain 50sek suoritusaikaa Spoden mennessä medikorkeuksilla. Outin ja Ollin kohdalla taidettiin mennä laskuissa sekaisin, kivenkovaa väitimme Anun kanssa että Olli meni kolme kertaa puomin.. Joka lopulta ei kai sitten ollutkaan näin.. :D

Petri ja Remu keräsivät 40 pistettä
Anu ja Nipsu keräsivät 41 pistettä
Outi ja Olli keräsivät 39 pistettä
Pekka ja Spot keräsivät 31 pistettä

Sitten koutsi (huono matikkäpää) alkoi laskemaan sijoituksia. Käytin laskukaavaa 1. ja 2. kiepin parhaimmat ajat yhteen miinustettuna esteiltä kerätyt pisteet. Ja pienemmät lukemat saanut oli voittaja. Voittajaksi selviytyi Anu ja Nipsu, toiseksi Pekka ja Spot, kolmanneksi Petri ja Remu ja neljänneksi Outi ja Olli. Kukaan ei kuitenkaan joutunut lähtemään tyhjin käsin kotiin. Palkinnoksi jokainen sai siiderin. :D

Sellaiset treenit tällä kertaa, olisi pitänyt videoida että muut näkisivät ettei agility ole aina hiki hatussa raatamista vaan joskus heitetään vähän lekkeriksi koko touhu. :)

-Lea

Ps. Lea ja Ama saivat viimeisen LUVA nollansa maxi2-luokasta seuramme iltakisoista 13.9 ja kilpailevat tätä nykyä agilityn kuninkuusluokassa. :)