Keskiviikkona 5.9 teemana oli lähinnä mustikka-vadelmapiirakka. Katin kanssa vaihdettu koulutusvuoro hämärsi käsitystäni vaadittavasta teemasta, joten luvassa oli rataa ja vauhdin tarkastelua. Oikeestaan vähän tekniikkaakin. Rääkkäys aspektista vastasi piirakan odotus ensimmäisen kierroksen ajan, jonka jälkeen Pekka oli jo niin malttamaton kun ei piirakkaa tippunut, että pakko oli pitää harkutteluhetki.

Treenamassa olivat Lea&Ama, Kati&Into, Pekka&Spot, Anu&Nipsu ja Outi&Olli

Rata oli uusimmasta agi.fi -lehdestä ja se oli jaettu viiteen eri pätkään, joihin kokeiltiin erilaisia ohjausvaihtoehtoja kellottaen. Lopuksi mentiin koko rata nollatreeninä. Putki 8. korvattiin pussilla, koska meillä oli vain kaksi putkea käytössä. 



Esteet 1-6
Suurin ero ajallisesti saatiin esteen 5. kiertosuunnasta - eli kierrättikö sisä- vai ulkosiivekkeen kautta putkeen. Järjestäin kaikilla lähti ajasta puolisekuntia tai yli kun sisäsiivekkeen sijaan vei ulkokautta, jolloin koiran linja oli sulavampi ja matka putkeen lyhyempi. Ainoastaan Nipsulla ero oli vain parin kymmenyksen luokkaa. 

Esteet 6-9
Keppien kanssa kokeiltiin eri puolita ohjausta, kaikilla poispäinkäännös kepeiltä oli hitaampi vaihtoehto. Nopein suoritus saatiin aikaan Nipsulla (8,44) ja Ollilla (8,40), joiden kanssa kerkesi tekemään vielä persjätön 8. putken päähän, jolloin veto 9. putkeen oli joutusampi. Maksien kanssa toteuttu puolivalssi (vai oliko se nyt se hirtto-ohjaus, josta lehdessäkin puhuttiin?) vähän söi aikaa.

Esteet 9-14
Varioitiin lähinnä esteen 12. jälkeistä elämää. Joko persjätöllä (jonka Kati teki vapaaehtoisesti - ja hyvin!) tai sitten esteelle 13. poispäinkäännös ja 14. takaaleikkaus.Persjättö+valssi oli makseille nopeampi vaihtoehto, mutta minille ja medille taaskin poispäinkäännös-vaihtoehto kellottui samoille sadasosille.

Loppusuoraa ei erikseen kellotettukaan, koska aika alkoi loppua kesken ja jätimme sitten vielä pussin pois. Puhtaan nollan taisi tehdä vain Olli ja Into. Muilla sattui pienempiä tai isompia kommelluksia matkan varrella.

Kiitos innokkaille treenaajille!

Laura

Ps. Marjapiirakkaa tarjottiin Ipen ensimmäisen agi-SERTin kunniaksi, joka käytiin pokkaamassa Oulusta 25.8., sija 3./37.