Talvikauden toisissa treeneissä tekniikkaa olivat hiomassa Anu & Nipsu, Esa & Krum, Outi & Olli, Soile & Loru, Liisa & Sumu sekä Lea & Ama. Koutsina Laura.

Tekniikkatreeni koostui tällä kertaa neljästä lyhyestä pätkästä, joissa jokaisessa oli oma hiottava teemansa. Lyijykynällä kirjailtu ratapiirrustus on kokenut kovia, mutta lisään kuvan kunhan saan sellaisen puhtaaksi piirretynä. Teemat nousivat esiin menneenä viikonloppuna kisattujen MM-kisojen jälkituoksinnoissa, siellä kun on moni pieni ja tekninen asia toistunut männä vuosina. Tänä vuonna erityisesti makseilla tuntui olevan paljon putkijarruja vaativia kohtia, joissa saattoi helposti voittaa aikaa onnistuneella jarrulla. 

Senpä vuoksi ensimmäisenä treenasimme putkijarrua, johon alle otimme neljän hypyn serpentiinin. Putkijarrut sujuivat pääosin kaikilta hyvin, useammilla jopa erittäin hienosti! Serpentiinin kanssa teimme enemmän töitä, toki muutama teke nekin aivan moitteettomasti. Serpentiinissä haastavinta lienee kauhun tasapainon löytäminen, erityisesti päällejuoksuissa on oltava tarkkana, että antaa koiralle tarpeeksi hyppytilaa, mutta toisaalta muistaa ohjata huolellisesti vastakädellä. 

Toinen harjoitus oli kertausteemana edelliseltä viikolta, jolloin treenasimme kohtaa missä esteen pointtauksella oli oma osansa. ELi aloitus, jossa 3. hypyn taakse vastaanottamaan ja koiran tuli suorittaa 1. ja 2. hypyt ohjaajasta "poispäin". Irtomisen kanssa ei ollut ongelmaa, 2. hypyn takana olleella putkella taisi olla osuutta asiaan. Putken vetäessä niin voimakkaasti suurin työ tehtiin taipumiseen 3. ja 4. hypyn väliin. 

Kolmantena teemana oli pituuden jälkeinen tiukka käännös. Pääsääntöisesti koira kääntyivät hyvin, mutta valuivat herkeästi jos ohjaaja otti yhdenkin taka-askeleen kalastellessaan koiraa mukaan takaisin ohjaukseen. Liikkeen rytmitys, heitto pituudelle ja seuraavalle esteelle linjaava liike toimi parhaiten pituuden tiukan käännöksen kanssa. 

Viimeisenä kerettiin vain pikaisesti koittamaan puomilta sivuttaista irtoamista. Muutaman kanssa otettiin pelkästään palkkausta kontaktille. Muutamia hienoja ja itseäisiä kontakteja nähtiin, mutta myös kertaustreeniä vaativia. Nuo kontaktit kun tahtovatkin olla vähän sellaista ikuisuustreeni-kamaa.