Uuden valkkuryhmän ensimmäisissä keskiviikkotreeneissä mukana olivat Lea & Ama, Laura & Isla, Soile & Loru, Outi & Olli ja Esa & Krum. Koulutusvuorossa hääräsi Anu R. ja teemana oli rata.

Teimme varsinaista vuosikertaharjoitusta, sillä arkistoista löytyi rata, jota valmennusryhmä on treenannut ProCaniksella joulukuussa 2008. Kaikki koirat olivat tuosta kerrasta vaihtuneet, joten kierrätysteema toimi varsin mainiosti.


Ensimmäisellä kierroksella rata suoritettiin kilpailunomaisesti läpi ja toisella harjoiteltiin sitä pätkissä. Esteelle 4 ohjauksissa nähtiin eniten variointia, mutta kaikille löytyi siihen toimiva tapa. Suurin osa kierrätti nelosen twistillä kauemman siivekkeen kautta, mutta Olli ja Isla taipuivat sujuvasti myös ahtaasta välistä.

Kepeillemeno (7) sujui pääsääntöisesti hyvin niin ulkokautta leikaten kuin sisäpuoleltakin vieden. Pätkällä 7-15 ei suurempia vaikeuksia ollut kenelläkään. Muurilta oikeaan putkenpäähän meno sen sijaan aiheutti haasteita lähes kaikille. Kohtaan kokeiltiin kahta erilaista ohjausta, joko vekkiä ennen muuria ja koiran linjaamista putkeen, tai toisena vaihtoehtona hypyn 6 leijeröimistä ja valssia muurille. Molemmat olivat koirakosta riippuen toimivia vaihtoehtoja, joskin valssi aika paljon varmempi.

Hypyillä 20-25 kaikki joutuivat treenaamaan sylkkäriä, jossa koirat niin mielellään ennakoivat hyppyä, eivätkä tulleet ohjaukseen kunnolla mukaan. Viimeinen vaikea keppikulma onnistui myös varsin pätevästi kaikilta!

-Anu R.