Kiitos Outille radasta! Teimme siis samoja ohjaustekniikkaharjoituksia kuin päivän aikaisempi ryhmä: liikkuvaa valssia, tiukempaa valssia ja pakkovalssia. Outi liittänee ratapiirroksen tänne.

Ensimmäinen treenivaihe eli liikkuva valssi tuotti eniten tuskaa ja oli vaarassa levähtää. Koiran ja ohjaajan yhteentörmäyksiä ei sentään onneksi sattunut.
Aina valssia ei uskallettu/ehditty aloittaa tarpeeksi ajoissa, jossa koiran linjan olisi saanut sujuvaksi. Oikeaan ajoitukseen rintamasuunnan kääntämisessä keskityttiin kaikkien kanssa. Nopeiden koirien ohjaajille liikkuva valssi teetti eniten työtä. Pari ryhmäläistä kokeili liikkuvan valssin tilalle persjättöä, ja se toimi heillä sulavammin.
 
Tiukka valssi sujui kaikilla paljon paremmin, ja sen jälkeiselle hypyllekin (takaakiertoon) koirat saatiin ohjattua enimmäkseen hienosti.
 
Lopuksi harjoiteltiin pikainen kierros pakkovalssia. Kaikkien ohjaajien sijoittuminen oli hyvä, eikä kukaan lähtenyt valumaan liian kauas hypyltä. Lähinnä treenailtiin hypylle ohjaavan käännöksen nopeutta.
Kouluttajana Anu K.