Keskiviikon treeneissä olivat paikalla rääkättävinä kaikki paitsi Outi ja Olli. Koutsina vuorossa Soile. Teeman mukaisesti valitsin radaksi mm-kisojen tulosten perusteella vaikeimman radan eli medien joukkueagiradan. Haastetta rataan lisäsi tilan ahtaus ja loppuun lisäsin vielä kymmenisen estettä lisää, kun mm-rataan ei sdp:n hypyt olisi riittäneet. Rääkättävien piti ensimmäisellä kierroksella tehdä kisamaisesti. Virheistä rangaistiin juoksuspurteilla ja paras palkittiin. Ensimmäisen kierroksen jälkeen treenattiin ja viimeisellä kierroksella vielä tehtiin kisamaisesti. Ensimmäinen kierros oli tasainen, mutta parhaimman ajan perusteella Anu ja Nipsu veivät palkinnon. Viimeisen kisamaisen kierroksen Anu ja Nipsu veivätkin ihan suvereenisti hienolla radalla, jossa vain yksi rima putosi.



Kuvasta poikkeavasti 27 oli mutkaputki ja 28 hyppynro 27. Radassa vaikeimmaksi kohdaksi osoittautui keppien sisäänvienti, joka oli vaikea myös mm-koirakoille. Meidän treeneissä haastetta toi ehkä lisää tilan ahtaus. Toisaalta yksikään koirakoista ei ajautunut mm-kisojen tapaan pituudelle, joten ehkä tilan pienuus lopulta tässä helpotti. Muutamia ongelmia tuli myös putki-aa erottelussa, joskin pääsääntöisesti kaikki oikean löysivät, kun ohjaaja vain käskytti ajoissa. Joitakin kieltoja ja väärien esteiden suorituksia tuli myös johtuen ohjaajien hätäisyydestä, joka näkyi kilpailunomaisessa suorituksessa, mutta ei enää kun treenattiin samaista kohtaa rauhassa.

Treenejä suunnitellessa mietin jo, että tuleeko liikaa rääkkiä, mutta taisi siellä radan reunalla cuz-perheellä ainakin olla ihan hauskaakin wink