Tämän keskiviikon treeneissä teemana oli vauhti ja sitä lähestyttiin tällä kertaa ihan rehellisten irtoamistreenien kautta. Treenaamassa olivat Soile ja Loru, Laura ja Isla, Liisa ja Sumu sekä Esa ja Krum. Koulutusvuorossa oli Anu R.





Suoraviivaista rataa tehtiin ensin pätkissä eri irtoamisteemoihin keskittyen.

Esteillä 1-5 yritettiin saada koira fokusoitumaan putkeen, minne se lähetettiin ohjaajan jäädessä lähtöön paikalleen. Osalta tämä sujui heti kuin vettä vaan, osan kanssa piti tehdä ensin toistoja lähempää putkea, kunnes homma alkoi sujua.

Esteet 5-8 yritettiin ohjata niin, että ohjaaja pystyisi lähettämään koiran mahdollisimman kaukaa renkaalle ja putkeen, menemättä itse renkaan ja hypyn 9 väliin. Tämä sujui kaikilta hienosti, vähän piti patistaa ohjaajia jättäytymään vaan rohkeammin taakse ;)

Väli 10-13 ohjattiin puomin alapuolelta niin, että koira ohjattiin puomilta kepeille poispäinkäännöksellä, leijeröitiin puomi ja putki ja ohjattiin koira putkeen 12 putken takaa. Pujottelu leijeröiden ja putkeen 12 meno olivat kaikille pala kakkua, poispäinkäännöstä kepeille piti osan kanssa harjoitella. Sekin saatiin sujumaan.

Lisäksi esteet 5-13 ohjattiin vaihtoehtoisella tavalla niin, että ohjaaja meni puomin yläpuolelle ja leijeröi puomin putkesta putkeen ohjatessaan. Tässä olennaista oli lähettää koira tarpeeksi kaukaa putkeen 12, että ehti saada puomin takaa liikettä kohti putkea 13. Tämäkin onnistui kaikilta.

Viimeinen pätkä oli esteet 13-19, jossa tarkoituksena oli tehdä takaaleikkaus hypylle 17 ja leijeröidä hypyt koiran mennessä pussille ja aalle. Takaaleikkauksen rytmitystä piti vähän säätää pitkän hyppysuoran päätteeksi, mutta hienoja käännöksiä saatiin aikaiseksi. Irtoaminen aalle pussin jälkeen oli haastava, kun ohjaaja ei juuri pystynyt liikkeellään auttamaan, mutta palkan avulla sekin saatiin kaikilla toimimaan.

Lopuksi mentiin vielä koko rataa. Soile ja Loru tempaisivat upean nollaradan käyttäen hienosti hyväksi juuri harjoiteltua irtoamista :) Muillekin tuli vain pieniä virheitä ja Krum menikin vain puomille asti, mutta sinne varsin pätevästi. Oli hienoa nähdä, miten irtoamisen vahvistaminen palkkaamalla auttoi ja asiat, joissa treenin alussa oli vaikeuksia, toimivat lopuksi hienosti! :)

-Anu R.