Keskiviikon treenien teemana oli rata ja vetäjänä Liisa. Treeneissä oli paikalla  Anu , Outi, Soile ja Laura. Ratapohjana oli SDP:n kenttäkokoon mukaeltu Jari Suomalaisen aluevalmennusryhmälle laatima, hieman haastava rata.  Radan alussa oli pari rinnakkaista hyppyä, johon kaikki suunnittelivat välistävedon. Sen jälkeen putkeen ja sitten pituuden ja muurin höystämälle kentän poikkisuuntaiselle suoralle. Suoran jälkeen käännös kentän pituussuuntaiselle suoralle: putki-rengas-hyppy, jonka jälkeen pientä pyöritystä ja puomille. Puomilta seurasi monelle ehkä radan haastavin osuus, kun puomilta täytyi kääntyä takaisin puomin alla olevaan putkeen ja sen jälkeinen hyppy kiertää takaa. Siitä rata sitten jatkuikin tiukan kulman kautta kepeille. Lopuksi vielä kolme hyppyä ja A:lle.

Ensimmäisellä kierroksella jokainen koirakko sai valita radalta yhden kohdan, jota treenata ennen kuin tehdään rata kisanomaisesti. Preppauskohdassa tuli erityisesti kiinnittää huomiota koira palkkaamiseen: mistä asiasta palkataan eli mitä opetetaan ja palkan suuntaan. Anu keskittyi vahvistamaan viskileikkausta alun suorien väliselle hypylle ja muut keskittyivät puomin kontaktiin ohjaajan jäädessä koiran taakse ja koiran kääntämiseen puomin alla olevalle putkelle.

Toisella kierroksella tehtiin rata kisanomaisesti. Ihan täyttä nollaa ei kellään tainnut tulla, mutta Lauralla ja Islalla se jäi vain yhden rimanpudotuksen päähän.

Kolmannella kierroksella sai taas 1. kierroksen tavoin keskittyä johonkin radan yksityiskohtaan. Tällä kierroksella kaikki pyörivät radan keskivaiheen puomi-putki-takaakierto bermudan kolmion ympärillä. Kiirettä piti ohjausvaihtoehdosta riippumatta, mutta kaikille saatiin myös onnistumisia tähän haastavaan kohtaan.

Viimeisellä kierroksella mentiin taas kisanomaisesti, mutta tarvittaessa sitten hiottiin mahdollisia ongelmakohtia.

Treenin tavoitteena oli painottaa sitä, miten koiran este- ja ohjausosaamiseen panostamisella voi täydentää niitä kohtia ratasuorituksessa, jossa ohjaajan fyysiset tai muut rajat tulevat vastaan.