Keskiviikkona harjoiteltiin tekniikkaa. Paikalla olivat Laura ja Isla, Lea ja Ama, Soile ja Loru, Anu ja Nipsu sekä torstain ryhmästä Petri ja Remu. Treenin teki allekirjoittanut eli Esa.

Ratapohja oli osittain peräisin Julia Kärnän lokakuussa 2012 pitämästä alueellisesta valmennuksesta. Alun perin teemana näissä treeneissä olivat viskileikkaukset ja pakkovalssit, mutta loppujen lopuksi taidettiin etsiä kuhunkin kohtaan kullekin koirakolle sopivia ohjaustapoja. Niitä löytyi yllättävän paljon. Näin kävi esimerkiksi ensimmäisessä radanpätkässä, jossa kakkosen saattoi kierrättää joko ylä- tai alakautta ja joko siivekkeen ympäri tai hyppylinjan mukaisesti:Haastavin osuus kuitenkin oli esteiden neljä ja seitsemän välillä. Tässä nähtiin sujuvia sokkareita, päällejuoksuja, pakkovalsseja, niistoja ja viskileikkauksia. Harva päätyi kuviossa samaan valintaan.

Toisessa radanpätkässä haettiin vauhtia suorasta putkesta ja ylipitkästä esteviennistä ykköseltä kakkoshypylle:Okserilla tehokkain kurvi saatiin vastakäännöksellä. Laura ja Isla tekivät tässä hienon leijeröinnin, eli Laura meni valmiiksi pakkovalssaamaan neloselle, kun Isla kävi yksin suorittamassa kakkosen ja kolmosen.

Viimeinen radanpätkä oli seuraavanlainen:Tässä eniten pulmia aiheutti seitsemäs hyppy, jonka kaikki kuljettivat järjestään vasenta reittiä pitkin pakkovalssijaakotuksella tai saksalaisella. Vinon lähestymisen okserille hallitsi jokainen.