Torstaina koulutusvuorossa Tommi ja pidettiin rääkkiteemalla joukkuerataa. Aluksi arvottiin joukkueet ja koska virallisissa joukkueissa on 4 koirakkoa, kumpikin joukkue sai itse määrätä kuka menee radan kahteen kertaan. "Kisattiin" virallisilla säännöillä, kolme parasta tulosta otetaan joukkueesta ja ihanneaikakin oli määritelty 43 s. Arvotut joukkueet muodostuivat seuraaviksi:
Joukkue 1: Anu K+Ella, Sanna&Jente ja Minna&Taika
Joukkue 2: Tanja-Maija&Luna, Niina&Inka ja Päivi&Pimu
Joukkueesta 1 kunnian toimia sekä aloittajana ja ankkurina sai Anu K. ja vastaavasti vastavaan pestiin joukkueessa 2 pääsi Tanja-Maija & Luna. 

Ja koska teemana oli rääkki, paineita koirakoille tehtiin sillä, että häviäjä-joukkue joutui tekemään etunojapunnerruksia vastaavan määrän mitä joukkue sai virheitä yhteensä samalla kun voittajat syövät karkkia. Ja jos kumpikin joukkue hylkääntyy, kaikki vaan punnertaa ja karkkia ei saa kukaan (paitsi koutsi).

Ensimmäisen kierroksen jälkeen näytti homma loistavalta, sekä Anu, että Tanja-Maija vetivät hienot nollaradat ja koutsia alkoi jo mietityttää, meneekö homma ihan sadasosasekuntikamppailuksi, mikä ei oikein tuolla ajanotolla onnistu, oikea sekkari kun on hukassa ja kohmeloisilla käsillä kännykän kosketusnäytöltä kun ei saa kuin hyvä jos puolen sekunnin tarkkuudella aikaa.  Mutta sittenpä sattuikin yllättävää. Liekö syynä, että kaikki näytti niin helpolta ekoilla koirakoilla, näin alettin vetää aivan riskillä, ei varmisteltu yhtään, vai oltiinko ohjauksesa vaan yleisesti liian löysiä tms. Mutta kummassakin joukkueesa kumpikin seuraava koirakko hylkääntyi, ja näin ollen joukkueille ei tullut tulosta, vaikka vielä ankkurikin oli (toiseen kertaan) juoksematta. No siitäpä koutsi antoi armon käydä oikeudessa (tai sitten ajatteli edes vähän linjojaaan liiasta karkin syönnistä) ja tulokset mitätöitiin, aloitettiin kaikki alusta ja puhtaalta pöydältä tiukan tsemppipuheen jälkeen (" hei oikeesti, kukaan ei saa sitä karkkia, jos vaan löysäillään ja pelkkää hylkyä pukkaa").  No nyt kaikki tsemppasivatkin hienosti. Ekoille koirakoille, Anu ja Tanja-Maija kummallakin okseri alas, jälkikäteen arvioiden okserin pituus (hyppyjen etäisyys) oli jäänyt ehkä vähän liian suureksi maksi Pimun jälkeen medeille. Ja ekan kierroksen jälkeen taas oltiin tasoissa, kummallakin siis vitoset. Tämän jälkeen joukkue 1 vetikin vain pelkkää hienoa nopeata nollaa, joukkueelle 2 muutama ratavirhe, mutta nyt kaikki tsemppasivat hienosti joukkueradalta tuloksen! Joukkue nro 1 siis voitti nollalla ja joukkueen 2 tulos oli 10 joten päästiin aika vähällä rääkillä, eli vain kahdella punnerruksella, kun joukkue 1 söi koutsin kanssa karkkia smiley

Tämän jälkeen lopuksi jokainen sai hinkata n. 7 minuttia haluamiaan kohtia radalta ja onnistuneen pätkän jälkeen palkittiin karkilla.

Tässä joukkuerata:


Ekalla kiepillä hylkyjä tuli seuraavissa paikoissa: ohi okserilta puomille, ohi pituudelta okserille ja keppien vika väli suorittamatta, sekä väärä pää ennen keppejä olevalta putkelta. Joukkueskapan jälkeen haluttiin eniten hioa kuviota: A, 4x hyppy, puomi. hyppyjen 15-16 välissä toimi persjättö yleensä parhaiten, kunhan vaan sen teki ajoissa, sekä 17 takaaleikkaus. Koska "välistäveto" 14-15 oli hyvin väljä, oli tärkeää saada pysymään siinä vauhti päällä, paras jos koira hyppäsi valmiiksi 14 mahdollisimman vinoon (vekkiä), tuo kohta onnistuikin yleensä hyvin.