Rääkkääjänä Tommi, treenimässä  Päivi & Minna, vierailijoina Reetta & Elina. Huonolla nimimuistilla varustetulla koutsilta on turha kysellä vierailijoiden tarkempia tietoja, kuten sukunimeä tai koiran nimeä :)

Päätin, että torstain rääkki on karsintojen pohjalta, se rata missä tuli eniten hyllyjä ja/tai pienin nollaprosentti. Ei kai kauhea yllätys ollut, että se oli ensimmäinen rata, eli H. Huittisen hyppäri. Mainittakoon, että karsinoissa kuvasta poiketen oli este numero 10 rengas, eikä tavallinen hyppy. Myös kulmat/etäisyydet  olivat joissakin osin aika erilaiset, kuten alku. Lisäksi koska kentällä oli puomi valmiina, loppusuoran putki korvattiin puomilla. Lisäksi koska hyppyjä oli vähän (vaikka pari lainattiin toiselta kentältä) ja tuli tilan ahtaus, hyppy 13 jätettin pois ja 11, 12 ja kepit muutettin siten, että kepeille oli maksimi sääntöjen mukainen esteväli. Myös maalihyppy jätetiin pois. Reetta oli mennyt radan jo lauantaina karsinnoissa (luntattu tulos netistä, ratavirheittä mutta n. puolitoista sekkaa yliaikaa), muut menivät rataa ekaa kertaa.

mm-kars_1.jpg

Rääkki teemalla oli tarkoitus vetää kuten karsinnoissa, missä HYLyn jälkeen suorinta tietä maaliin. Nyt samoin, mutta jo VIRHEEN jälkeen pihalle. No oltiin kesälomatunnelmissa, eikä tätä ihan kirjaimellisesti tehty. Jos seuraava ei ollut ihan valmiina, saattoi korjata virheensä ja jatkaa vielä rataa. Koutsi yritti vielä "muita rääkkäyksiä" virheen sattuessa, kuten etunojapunnerruksia, kyykkyhyppelyä, mutta jostakin syystä tämä ei saanut kannatusta :) Koutsikin oli liian laiska alkaa tätä vaatimaan, joten pääosin rääkki-teema muuttui tavalliseksi ratatreeniksi.

Ekaksi vedettiin pari kierrosta (eka kiierros, virhestä pois, toka kierros hmm... jotain, mutta sai jatkaa), teemaan sopien (virheestä jotain ikävää). Tämän jälkeen kaikki pääsi kokeilemaan halumiaan kohtia erilaisilla ohjauksilla. Kaikilla toimi hyvin alussa okseri ohjaaja putken puolelta, kun ohjaajat olivat ajoissa liikkeellä ei karkauksia putkeen. Minnalla toimi hyvin myös persjättö okserin jälkeen. Kaikilla sujui hienosti okserin leieröinti renkaalle (este 10). Saattoi tosin olla, että okseri oli vähän alempana kuin kuvassa/karsinnoissa, helpotti leieröimistä, vaikeutti jos meni sieltä okserin alapuolelta.  Suurimmalla osalla toimi päällejuoksu hyvin hypyllä 11, mutta Päivi ainoana maksina sai parhaan tuloksen kun teki renkaan jälkeen persjätön ja valssin seuraavalle hypylle. Monella pujottelun jälkeen koira haki hyppyä kun piti mennä pituudelle, mietittiin vielä mikä olisi paras tapa tässä saada koira suoraan kyselemättä pituudelle.

--

- TRa